§ Володимир Кучер: «Нам потрібні реальні штики»

  1. Стаття відноситься до:

Радикальна партія Олега Ляшка – політична сила, яка здатна подолати п’ятивідсотковий виборчий бар’єр. Попри такий потенціал, до останнього не було відомо, хто зі знаних в області людей долучиться до цієї команди на майбутніх місцевих виборах. До того ж, партію постійно супроводжують скандали, хоча створюється враження, що від цього її рейтинги лише зростають.

«Хроніки Любарта» вирішили поспілкуватися із місцевим очільником радикалів Володимиром Кучером, який привідкриває карти внутрішньої політичної кухні.

 

– Незабаром місцеві вибори. З якою командою в області Радикальна партія збирається брати у них участь?

– Місцеві вибори – серозне випробування для будь-якої партії. Радикальна партія – відносно нова політична сила.

На вибори ми ведемо команду не лише з наших партійців, але й з позапартійних кадрів. Є люди, які з певних причин чи переконань не можуть вступити в ту чи ту силу. Або вони вже були в кількох партіях і вважають, що це політична проституція – час до часу вступати у нову політичну силу.

Наша команда складатиметься в основному з молодих амбітних людей, але є й люди з досвідом. Наприклад, до Волинської обласної ради першим номером піду я, лідер Волинської обласної організації партії. Також балотуватиметься керівник виборчого штабу Микола Буліга. Будуть кандидати, які брали участь у парламентських виборах, як-то:  Віктор Ярема, В’ячеслав Федін, Тетяна Кучер, Костянтин Петрочук. Також у нас є нові потужні гравці – Олександр Свирида, Анатолій Грицюк, В’ячеслав Богдан та інші.

– Що треба зробити для того, щоб стати членом Радикальної партії?

– Перш за все, потрібно бути радикалом в душі, сприймати нашу ідеологію, визнавати нашого єдиного і непохитного лідера Олега Ляшка. Ну й формальні речі: написати заяву, заповнити облікову картку, дати дві фотографії. Тоді на бюро обласної організації ми розглянемо кандидатури нових членів.

Ми не женемося за кількістю. Нам не потрібна тисяча членів на папері. Нам потрібні реальні штики.

– В інтернеті гуляє багато відеороликів, у яких є натяки про нетрадиційну сексуальну орієнтацію вашого лідера Олега Ляшка…

– Ці всі ролики – це провокація наших політичних опонентів. Вони не мають інших шляхів, як тільки примітивними, тупими способами понизити рейтинги нашої партії. Усі люди бачать, хто такий Ляшко. Це – захисник простого народу.

А ці всі відео... В інтернеті багато порно. Дивляться порно з гомиками тільки збоченці.

А до людей нетрадиційної сексуальної орієнтації я ставлюся толерантно. Є такі люди – то й хай собі будуть. Вони мені ніяк не заважають.

– А нещодавній випадок із ще одним вашим лідером, народним депутатом Ігорем Мосійчуком, коли у Верховній Раді було продемонстровано ролик, на якому він бере хабар? Тоді його відразу ж взяли під варту...

– Сучасні технології дозволяють змонтувати будь-які відео- чи аудіоматеріали. Якщо Мосійчук винен – хай відповість за свої вчинки. Так каже Ляшко, так кажу я. Але має бути дотримана відповідна процедура. Це по-перше.

А по-друге, якщо Мосійчук винен і має сидіти, то поруч із ним мають сидіти інші народні депутати, колишні міністри та президенти. Де всі ті, хто розікрав Україну? Хіба в тюрмі?

– Можливо, Мосійчук був лише першою ластівкою, а далі будуть арешти інших високопосадовців?

– Історія з Мосійчуком більше схожа на політичну розправу, аніж на покарання за злочин.

– А якщо далі підуть якісь арешти не членів Радикальної партії…

– Я думаю, треба почати з лідера Блоку Петра Порошенка, нинішнього Президента, якого я називаю просто «портрет». Він очолює ворожу до України силу – БПП. Я її назвав би Блок Путіна-Порошенка. Ось з нього треба і починати, бо риба гниє з голови.

– Чи будете висувати свого кандидата на посаду луцького міського голови?

– Є такі думки. І таким кандидатом можу бути я, позаяк у Луцьку фактично я один асоціююся із Радикальною партією Олега Ляшка...

– А хто з радикалів ітиме до Луцької ради?

– Міські депутати йдуть у раду знову на громадських засадах. Ми повторюємо помилки Радянського Союзу. А має бути відповідальність. Якщо людину обирають в міську раду, то ця людина має покинути основне місце роботи, отримувати солідну зарплату. І якщо вона не справляється з покладеними на неї обов’язками, то має бути механізм відсторонення цієї людини.

– Ви щойно сказали про зарплату. А чим заробляє на життя Володимир Кучер?

– Володимир Кучер заробляє на життя наданням різного роду консультаційних послуг.

– Наприклад?

– Наприклад, якщо є продавець, який має товар і не знає, як його продати, то Володимир Кучер радо йому допоможе у пошуку покупця. Це можуть бути різні будівельні матеріали, земельні ділянки тощо.

– Тобто ви зареєстрований як підприємець?

– Не зареєстрований.

– Незабаром планують провести вибори ще у 23-му окрузі…

– Незабаром – це коли?

– Ну, колись будуть. Чи є у вас бачення, кого ви висуватимете на цей округ?

– Є бачення. У мене дуже велике бажання стати народним депутатом вже тривалий час. Думаю, що в мене достатньо сил поборотися в тому числі й на мажоритарному окрузі.

– Тобто, якщо ви станете мером Луцька, то відмовитеся від мандата міського голови?

– Знаєте, ці вибори треба ще пережити і стати міським головою. А потім побачимо.

– Тобто ви не вірите в те, що не переможете?

– Ні, не те, щоб не вірив. Просто у 23-му окрузі ще не призначено дату виборів. І невідомо, чи найближчим часом їх буде призначено. Адже є вірогідність дострокових парламентських виборів узагалі по всій країні.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Андрій ЛУЧИК

Коментарі