Коли відбудуться вибори на окрузі Єремеєва

Джерело: Апостроф
  1. Новина відноситься до:

У Центральній виборчій комісії припускають, що вибори до Верховної Ради в окрузі Ігоря Єремеєва можуть відбутися одночасно з місцевими, 25 жовтня.

Остаточну дату проміжних виборів до Ради у мажоритарному округу № 23 у Волинській області ЦВК назве за 10 днів, пише видання «Апостроф».

«Рада не приймає рішення про дострокове припинення повноважень депутата у звʼязку зі смертю. Подивіться статтю 81 Конституції. Повноваження Єремеєва як депутата вже достроково припинені в силу факту його смерті і ніякого рішення вже не треба. ЦВК призначає проміжні вибори не упродовж місяця, а упродовж 10 днів. Висновок: проміжні вибори депутата можуть відбутися одночасно з місцевими виборами 25 жовтня. Це дуже реально», ‒ зазначив співрозмовник видання з ЦВК. 

Раніше член ЦВК Олександр Шелестов повідомляв, що Центрвиборчкому для винесення рішення необхідна постанова Ради про припинення депутатських повноважень Єремеєвим. При цьому Шелестов скептично оцінив шанси швидкого ухвалення такого документа і проведення голосування в окрузі одночасно з місцевими виборами 25 жовтня.

«Пам’ятаючи про тривалу історію з депутатським мандатом Романа Насирова (депутат від «Блоку Петра Порошенка», який очолив Держфіскальну службу, ‒ Ред.), ризикну припустити, що питання Єремеєва також може «зависнути». Крім того, незрозуміло, наскільки швидко в парламент доправлять з-за кордону свідоцтво про смерть Ігоря Мироновича», ‒ спрогнозував Шелестов.

За його словами, Центрвиборчком має місяць на розгляд питання про призначення нових виборів, при тому що на проведення виборчої кампанії в мажоритарному окрузі ‒ два місяці.

«Я думаю, що ми не встигнемо все організувати, щоб провести ці вибори в один день із місцевими», ‒ сказав член ЦВК.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Єремеє травмувався під час верхової їзди. Після трьохтижневого перебування у комі на 48 році життя нардеп помер, не приходячи до тями. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі