Хто може стати луцьким кликуном

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Як повідомлялося раніше, у Луцьку відроджують стародавню професію кликуна.

Він виконуватиме ритуал сурмління та проголошуватиме важливі для міста подій з В'їзної вежі Луцького замку до 14 жовтня, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Отож, ритуал сурмління здійснюється у будні дні один раз на добу о 12:00 годині, а у вихідні та святкові дні двічі на добу - о 12:00  і 19:00 годині.

Під час обіднього ритуалу кликун тричі сурмить три перші акорди приспіву пісні С. Кривенького «Волинь моя». Під час вечірнього святкового ритуалу -вигукує слова «вартую», після чого тричі сурмить перші три акорди приспіву тієї ж пісні. За потреби під час обіднього і вечірнього ритуалів кликун може оголошувати про певні події чи проведення загальноміських заходів.

Кликуна можуть залучати до проведення культурно-просвітницьких та святкових заходів у місті, а також на комерційній основі, за попереднім погодженням з управлінням туризму та промоції міста, кликун може проголошувати особисту інформацію жителів міста (народження дитини, весілля тощо).

Для того, аби стати кликуном, треба мати сильний голос, артистизм, навики гри на духових інструментах, та знати історію Луцька. Вік для кликунів обмежений: від 18 до 50 років.

Оплата роботи кликуна здійснюється відповідно до тристоронньої угоди між виконавчим комітетом Луцької міської ради, адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку і особою, яка виконуватиме функції кликуна.

Нагадаємо 23 серпня у Луцьку відбулося відкриття першої мініатюрної бронзової скульптури луцького кликуна біля Центру туристичної інформації та послуг.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі