Що далі чекає кандидатів у нову поліцію Луцька

Джерело: Громадське радіо
  1. Новина відноситься до:

З вересня вже заплановані перші тести та навчання для тих, хто пройде всі етапи відбору.

Загалом у луцькій поліції виявили бажання понад чотири тисячі кандидатів, повідомляє Громадське Радіо. 

«З 3 до 18 серпня проводився прийом анкет до патрульної поліції міста Луцька. Їх можна було подати особисто і в режимі онлайн. За результатами, офіційно в нас всього було подано 4177 анкет. На даний час анкети опрацьовуються. Опрацьовано і допущено за тими анкетами, які заповнені, десь 3351 осіб», — зазначив начальник управління УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

«За загальною кількістю чоловіки — 63,8 %, жінки — 36,2 %. Ми проаналізували і визначили, що в нас велика кількість заявників має вищу освіту, також є студенти. Це 17,4%. Безробітних — 45% є. Міліціонерів — близько 7%», — відзначив Шпига.

Після серпневих свят розпочнуться тести.

«Всіх безпосередньо повідомлять, тому що наступний етап в нас — це фактично тестування. І всі люди, які пройшли і відповідають вимогам, запрошені через наш кол-центр до участі у другому етапі здачі тестування. Я думаю, що це буде з понеділка. Ми встигнемо вирішити це питання, тому що за технічними можливостями у нас фактично вже майже все готове. Це комп’ютери, на яких буде проводитись тестування. Майже все встановлюється. Ми готуємось. Оскільки 24 серпня — День незалежності, то це буде з вівторка», - зазначив начальник волинської міліції.

Петро Шпига запевнив, що все буде відбуватися прозоро: «Якщо людина пройде всі етапи і вона буде відповідати цим всім критеріям, то буде мати рівні можливості в подальшому працювати в патрульній поліції».

Тренерів обиратимуть в Києві, а не на місцях.

«Немає значення, звідки людина. Всі, хто подасть свої заявки для участі в тестах, будуть обиратися в Києві. Досить велика кількість предметів, які для нас нові. І їх не було в нас у попередній школі міліції в Сокиричах. Тому заявки приймаються від всіх. Навіть від іноземців», - розповів Шпига.

Чимало анкет заповнили бійці, які повернулися з війни. 

В управлінні міліції нову поліцію спочатку обіцяли на початку листопада, а тепер вже до кінця 2015 року.

«Ми маємо прийняти 160 людей. І додатково оголошено, що буде прийнятий резерв. Те, що ми бачимо в Києві, що деякі люди попрацювали і звільняються. Тому в нас повинен бути відповідний резерв. Це буде близько 40 осіб. 6 вересня ми визначимось з тренерами, три місяці займе у нас процес навчання. Я думаю, до кінця року патрульна поліція повинна вийти вже на вулиці міста», - запевнив начальник міліції Волині. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі