У Луцьку – черги у нову поліцію

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку розпочався прийом заяв для вступу у нову патрульну поліцію. Прийом документів розпочався о 10:00 в Палаці культури Луцька, що на початку вулиці Богдана Хмельницького.

Спробувати свої сили йдуть як чоловіки, так і жінки. Набір триватиме до 18 серпня. Далі етап тестування, навчання, а вже у листопаді 2015 року нова поліція Луцька вийде на патрулювання.

До слова, вчителів кандидатів у поліціанти також відбиратимуть на конкурсній основі. Їх затверджуватиме київське керівництво міністерства. Наймовірніше, серед них будуть інструктори із США чи Канади.

 

Серед вимог до кандидатів у поліціанти – вища або закінчена повна середня освіта, наявність посвідчення водія категорії В, вік від 21 до 35 років, відсутність судимості, знання української мови, комунікабельність та фізична витривалість.

Начальник управління МВС у Волинській області Петро Шпига розповідає, що такі вимоги до кандидатів спричинені тим, що нова поліція має стати прикладом нового зразка правоохоронних органів. Такі патрулі вже створюються у Харкові, Одесі, Ужгороді, Дніпропетровську. Як відомо, поліція вже працює у Києві.  

«Думаю, ми не будемо пасти задніх, а покажемо, що ми місто європейського зразка», – зазначив Петро Шпига.

Люди, які нині працюють у міліції, теж можуть подавати заявки до патрульної поліції. До слова, серед перших претендентів був один чоловік у формі.

Майбутні поліціанти повинні бути ввічливими, комунікабельними, компетентними та витривалими. Адже їм доведеться відпрацьовувати зміну в 12 годин цілодобово. Далі – перерва 24-48 години і знову на службу. За свою роботу вони отримуватимуть 6-8 тисяч гривень.

Загалом очікується, що в Луцьку буде 20 патрулів, які охоплюватимуть територію всього міста. Відібрати планують 160 осіб. До слова, жіночої чітко визначеної квоти немає. Тобто, кількість жінок-поліціантів – необмежена. З кандидатами у поліціанти працюватимуть психологи, інструктори, вони здаватимуть тести як на знання законів, так і фізичної підготовки, показуватимуть навички водія.

Петро Шпига зазначає, що акцентується увага та наявність освіти, комунікабельність, порядності кандидата. Вміння керувати авто – обов’язкове.

21-річний Юрій, що прийшов подавати документи, каже, що йде в поліцію, адже мріє про правоохоронців, які не братимуть хабарі, а служитимуть людям. Він сподівається стати одним із них. Серед претендентів - чимало дівчат. Жінки зазначають, що не бояться небезпечної і нелегкої роботи. Переконані, що це для них нова можливість.

Хто очолить нову поліцію у Луцьку поки що невідомо. 

До слова, подати заявку до поліції можна і через сайт правоохоронці онлайн. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі