Демонтаж пам’ятника Кузьмі відбудеться 1 березня

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Пам'ятник Андрію Кузьменку, що знаходиться на території «Сіті-Парку» на пр. Волі, 49-а, демонтують у вівторок, 1 березня.

Демонтаж буде проведено з метою реконструкції пам'ятника, враховуючи звернення мами співака Ольги Кузьменко, повідомляє прес-служба Луцької міської ради. 

Ольга Кузьменко звернулася з офіційним листом до міського голови Миколи Романюка з проханням здійснити демонтаж для подальшої реконструкції пам'ятника. 

Як повідомила листом Ольга Кузьменко, після проведених консультацій з багатьма скульпторами, вона довірила реалізувати роботу київським скульпторам Тарасу та Богдану Цюпам.

Після реконструкції пам'ятник Андрію Кузьменку буде встановлено на попередньому місці.

До слова, мати покійного музиканта заборонила луцькій авторці Ірині Дацюк переробляти скульптуру.

Натомість заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що вперше чує про поширену заяву Ольги Кузьменко. І, якщо мати співака таки звернеться до міської ради, її спробують відмовити і проситимуть залишити скульптуру на місці.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Андрієві Кузьменку, який у лютому 2015 року трагічно загинув у ДТП. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі