Пам’ятник Кузьмі у Луцьку таки демонтують

  1. Новина відноситься до:

Скандальний пам’ятник музиканту Андрію Кузьменку демонтують і встановлять новий.

Про це повідомила мама Скрябіна Ольга Кузьменко, повідомляють у Фан-клубі «Модна країна».

За її словами, пам'ятник демонтують і найближчим часом відправлять на абсолютно нове виготовлення скульптури.

«На щастя, у нас немає жодних непорозумінь з людиною, яка вирішила вшанувати пам'ять про Кузьму таким чином. Разом з ним, ми дійшли згоди щодо нових виконавців цієї відповідальної роботи-це скульптори з Києва», - зазначила вона.

Однак імен скульпторів Ольга Кузьменко поки не розголошує.

Як повідомила мама Кузьми, робота триватиме 4-6 місяців. Скульптуру планують встановити до 17 серпня-до Дня народження Андрія.

«Я обіцяю всім вам, що пам'ятник Кузьмі Скрябіну у вашому місті буде достойним і професійно виконаним. Щоб його присутність у вашому рідному Луцьку, викликала у вас тільки приємні емоції, як і сам Кузьма», - запевнила Ольга Кузьменко.

До слова, мати покійного музиканта заборонила луцькій авторці Ірині Дацюк переробляти скульптуру.

Натомість заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що вперше чує про поширену заяву Ольги Кузьменко. І, якщо мати співака таки звернеться до міської ради, її спробують відмовити і проситимуть залишити скульптуру на місці.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Андрієві Кузьменку, який у лютому 2015 року трагічно загинув у ДТП. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Дацюк обіцяла переробити скандальний монумент. Однак на території «СітіПарку» до цього часу стоїть ескізний Кузьма.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі