Кузьму Скрябіна посмертно нагородили орденом

Джерело: Громадське
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію про присвоєння загиблому українському музикантові Андрію Кузьменку (Скрябіну) звання народного артиста.

У відповіді голова держави вказав, що відповідно до пункту 7 Положення про почесні звання України присвоєння почесного звання посмертно не провадиться, повідомляє Громадське.

«Ураховуючи численну підтримку відзначення А.Кузьменка державною нагородою та його значний внесок у розвиток української культури та збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом За заслуги І ступеня (посмертно)», - відзначив Порошенко.

Нагадаємо, Кузьменко загинув у ДТП 2 лютого. На під'їзді до села Тернівка джип Toyota Sequoia, яким кермував Скрябін, виїхав на зустрічну смугу і врізався у цистерну молоковоза ГАЗ.

Нагадаємо, у Луцьку відкрили перший в Україні пам’ятник Кузьмі. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі