«Чужого не хочемо, але й свого не віддамо», – кандидат в мери Луцька Товстенюк зробив свій вибір

Кандидат на посаду міського голови Луцька від УКРОПу, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк на місцевих виборах 25 жовтня проголосував, як він сам зауважив, «за нове майбутнє».

Волевиявлення Олександр Товстенюк здійснив по обіді на дільниці, розташованій у приміщенні Луцького педагогічного коледжу, неподалік якого мешкає кандидат.

Зі слів Товстенюка, рішення було легким, оскільки прийняв його вже давно.

«День виборів у Луцьку минає спокійно. Мій день розпочався із тренування. Потім я проїхався дільницями, аби побачити, яка там атмосфера і як загалом відбуваються вибори. Напруги не відчув, хоча активність виборців, на жаль, невисока. Неприємно було бачити на деяких дільницях порожні бюлетені в урнах. На деяких узагалі написана нецензурщина. Прикро, що не всі громадяни розуміють важливість виборів і власного голосу. Хай там як, у мене все ж є сподівання, що врешті-решт реалії нашого життя після виборів почнуть змінюватися», – поділився враженнями кандидат в мери обласного центру.

Розповів Олександр Товстенюк і про те, що напередодні старту виборів уночі невідомі поширювали листівки у стилі «чорного піару» проти політичної сили, від якої він балотується.

«Нам відомі такі факти. Це район ДПЗ, вулиця Львівська, проспекти Соборності й Відродження. Не знаю, навіщо це робити. Краще б опоненти займалися собою», – прокоментував він.

А от щодо ймовірних фальсифікацій Олександр Товстенюк каже, що все залежатиме від чесності політичних конкурентів.

«Усе, що могли, ми зробили. А яким буде результат – побачимо скоро. У всякому разі є люди, які спостерігатимуть, аби підрахунок голосів відбувався законно і без маніпуляцій. Нам чужих голосів не треба, але й своїх ми не збираємося нікому віддавати», – зазначив Товстенюк.

Також він певен, що у ДВК не бракує професіоналів, яким під силу впоратися із підрахунком голосів, який тепер дещо ускладнений у зв’язку із новим виборчим законодавством.

Власне, засновник Фонду «Новий Луцьк», перший номер у списку до Волинської обласної та Луцької міської рад від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця підтверджує, що певні складнощі із новим законодавством існують.

«Закон не зовсім такий, яким він має бути. Безумовно, потрібна повна відмова від партійних списків. Я вважаю, що не повинно бути ситуації, коли на округах, де переміг кандидат від партії, за новою системою підрахунку зрештою не здобуває мандату. І люди не мають свого депутата, за якого голосували. Має бути мажоритарна партійна система, але перемагати повинні ті,  хто від партій отримав найбільшу підтримку виборців на дільниці», – наголосив політик. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Ірина КАЧАН

Коментарі