Вау! Онлайн карта Луцька з 350 історичними фото та аерознімком 1944 року

Вау! Онлайн карта Луцька з 350 історичними фото та аерознімком 1944 року

Як виглядали звичні нам вулиці століття або ще 20 років тому? Ви знайшли історичне фото Луцька, але не впізнаєте це місце? Хочете показати своїм гостям міські вулички, пам'ятки і розповісти трішки про їхню історію перед посиденьками у кафе? Наш проект допоможе!

Фотокарта вінтажного Луцька – це проект, покликаний захопити лучан та гостей міста історіями та красою міста з допомогою рідкісних ретро-фото та унікального аерофотознімка. Фотокарта перетворить прогулянку містом у машину часу, яка дозволить побачити місто «тоді та тепер».

Проект має дві важливі складові. Перша – галерея фотографій міста від 1860-х до 1990-х. Світлини мають визначену геолокацію на супутниковій карті міста, вони нанесені у вигляді точок, які можна відкрити та дізнатися більше про фото і місце зйомки з допомогою короткої текстівки.

Друга складова – це аерофотознімок Луцька часів Другої світової, який накладено на карту Google Map. Завдяки легкому переходу між ними можна дізнатися наскільки змінилось місто за понад 70 років, побачити історичні забудову, парки та дороги, що було на місці популярних нині міських локацій: біля пам’ятників Л. Українки на Театральному майдані, Т. Шевченку чи біля монументу Грушевському…

Фотокарта вінтажного Луцька дозволяє перемикатися на панорами вулиць Google street view, на ній залишились стандартні позначки від Google, які допоможуть туристам знайти для себе кафе чи музей, не виходячи з цієї карти.

Це також цікавий інструмент для шанувальників історії Луцька, який допоможе встановити датування історичних споруд, прив’язати фото з власної колекції чи інтернету до аерофото. А мешканці середмістя дізнаються, чи був збудований їхній будинок у довоєнний час, і відповідно, має історичну цінність. 

 

Дивитися тут

 

Автори проекту: Богдан Ворон, перекладач і краєзнавець Роман Павлюк та редактор видання Хроніки Любарта Олександр Котис. Проект підтримало управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі