На Волині без тепла залишилися 23 освітні заклади

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Попри те, що опалювальний сезон в області розпочали, чимало соціальних закладів досі без довгоочікуваного тепла. Допоки волиняни мерзнуть, влада каже, що потрібно днів зо 10 для «розгону».

Про це йшлося під час розширеного засідання Антикризового енергетичного штабу за участю голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів у режимі відеоселектору 16-ого жовтня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зі слів заступника начальника управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Андрія Пирога, на Волині без тепла - 22 навчальних закладів та один садочок. Окрім того, не всі будинки, які підключені до централізованого опалення, можуть потішити мешканців комфортом.

«Було три дні менше +8 градусів, ми розпочали 9-ого жовтня опалювальний сезон у Ковелі і Нововолинську, з 12 жовтня в інших населених пунктах області, зокрема в Луцьку. Так, зараз у нас запущені 829 котелень - 95.4% від потреби, тепло у 421 дошкільному закладі з 422, у 738 школах із 760, що становить 96% готовності, та у всіх лікарнях. Окрім того, 23 соціальних об’єкти не включені до системи опалення. Щодо будинків, то із 1647, які опалюються централізовано, 1518 включені у процес. Загалом, ми запустили опалення вчасно, але виникло чимало аварійних ситуацій, найбільше з яких в Луцьку. Зокрема на вулиці Кравчука. Її мають ліквідувати до 17-го числа», - сказав Пирог.

«Це питання ставиться неправильно, що з 12-ого числа розпочався опалювальний сезон, а вже з 15-ого все повинно працювати. Для того, щоб запустити усю систему, потрібно 10-15 днів, а минуло лише 5. Щодо проблемних моментів, то у нас одна котельня по проспекту Волі, 10 не запущена і ПАТ «Електротермометрія» повідомила, що перестане подавати тепло на один із будинків. Зараз ми приступаємо до роботи над газопроводом, більшість мешканців готові встановлювати автономне опалення, з тими людьми проблем не буде», - доповіла посадовець.

Зауважимо, ПАТ «Електротермометрія» кинула напризволяще мешканців житлового будинку на вулиці Шевченка, 37а: цього року підприємство повідомило, що не укладатиме договір з ДКП «Луцьктепло» на здійснення опалення. А обладнання старої котельні підприємство взагалі вирішило демонтувати. Відтак,будинку, в якому приживає 70 сімей, загрожують холодні батареї взимку.

Щодо пропозиції луцьких чиновників встановлювати індивідуальне опалення, окремі мешканці відповідали, що для них це не підйомні кошти. Мовляв, потрібно більше десяти тисяч гривень, а назбирати їх в останній момент, коли поставили людей перед фактом відключення, – неможливо.

Зауважимо, що, зі слів головного інженера ДКП «Луцьктепло» Володимира Біньковського, лише 20% тепломереж Луцька готові до зими.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі