§ Волинський УКРОП – на партійному з’їзді у Києві

Волинський УКРОП – на партійному з’їзді у Києві

Політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» провела у Києві з’їзд та ухвалила рішення брати участь у місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня. Була присутня на події і делегація з Волині.

УКРОП назвав кандидата в мери Луцька

Узяти участь в заході 12 вересня прибули представники з усіх регіонів держави, зокрема, зі східних територій, які підконт-рольні українським військовим. Загалом на з’їзді зібралося більш як тисяча людей, яких об’єднала спільна ідея.

До політради УКРОПу увійшли люди, прізвища яких уже добре відомі українцям. Серед них – Борис Філатов, Геннадій Корбан, Ігор Палиця, Дмитро Сіманський, Євген Терехов, Андрій Денисенко, Денис Борисенко, Василь Шкляр.

Під час активної фази військових дій та стрімкої дестабілізації ситуації в державі кожен із них, кажуть, ухвалив для себе рішення відстоювати інтереси України, тоді як більшість політиків та олігархів поспіхом виїжджали за кордон.

Керівництво УКРОПу запевняє, що виконує суто технічну функцію. Верхівка політсили буде переобиратися, молодих та перспективних завжди помітять, підтримають та призначать на керівні посади до районних, місцевих, обласних і центральних структур партії.

Під час партійного з’їзду широкій громадськості представили майже два десятки кандидатів на посади міських голів у різних містах України.

Так, на посаду мера Луцька від УКРОПу балотуватиметься голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

«Я радий вітати усіх присутніх. Насправді мені непросто даються такі публічні виступи. Але я сьогодні вперше, можливо, почав пишатися тим, що я – лучанин. Хочу подякувати за таку велику довіру Ігорю Петровичу Палиці. Це – насправді велика людина, яка всім довела, що любить своє місто, свою країну не тільки до глибини серця, а й до глибини своєї кишені», – наголосив зі сцени Олександр Товстенюк.

З його слів також стало відомо, що першим номером у списку до Волинської обласної та Луцької міської рад від УКРОПу буде, власне, засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, який є одним із членів політради партії.

«Це значно покращує наші шанси, але й збільшує відповідальність. Проте я переконаний: ми зробимо все можливе, усе, що від нас буде залежати. І переможемо», – резюмував Олександр Товстенюк.

Добровольці підтримують патріотів

Варто зауважити, що серед прихильників політсили – чимало військових, бійців добровольчих батальйонів. Вони кажуть, що ідуть у політику, аби змінити ситуацію на місцях, бо після війни мають величезну відповідальність не тільки перед своїми рідними, а й перед загиблими бойовими товаришами.

На переконання члена правління партії УКРОП Ігоря Палиці, тепер саме у цих людей є повне моральне право розпочати зміни, яких у 2013 році очікували учасники Майдану. Дотепер політики так і не спромоглися на рішучі дії, а війна, яку обіцяли завершити за лічені дні, триває уже понад рік.

«У мене дежавю лютого 2014 року. Народ хоче парламентсько-президентської форми правління, народ хоче імпічменту Президента та імплементації Римського статуту, який дозволить покарати тих, хто розв’язав війну. Це три вимоги Майдану. На сьогодні жодна з них не виконана, бо їх виконання виб’є з-під влади стілець, на якому вона сидить», – зауважив Палиця.

Також Ігор Палиця певен, що нинішня влада приховує точну кількість загиблих у зоні АТО.

«Ніхто в Україні точно не знає, крім Адміністрації Президента, скільки наших героїв загинули у зоні АТО. Я хочу, щоб люди, які сьогодні відправляють наших найкращих патріотів на смерть, відповідали за свої злочини в Гаазі», – заявив політик.

Він також додав, що влада наживається на війні: на фронті процвітає контрабанда, триває розкрадання військового бюджету, чиновники заробляють на «Укроборонпромі».

«Усе це не дає владі закінчити війну. Поки солдати воюють і думають, як вони будуть жити, коли повернуться, ця влада думає, як вкрасти і кого зробити винним», – висловився Палиця.

Зазначимо, що під час з’їзду також йшлося про те, що політика Президента працює на користь Путіна. Про що, власне, й заявив Ігор Палиця.

«Мене журналісти запитували як бізнесмена, чому, на мою думку, Президент не продає свій бізнес? Я відповів, що це не питання бізнесу, а питання патріотизму. Він платить податки країні-агресору, яка веде проти нас війну», – наголосив Ігор Палиця.

Він також додав, що у Порошенка, на відміну від, приміром, Ігоря Коломойського, «влада» Криму не поспішала конфісковувати майно.

«У перший же день в незаконно анексованому Криму у Коломойського конфіскували майно, а у Порошенка – ні. Найголовніший олігарх нашої країни – Президент», – зазначив політик.

Ігор Палиця також заявив, що нинішня влада свідомо і цілеспрямовано вбиває ідею добровольчого руху.

«Ми самі себе доведемо до краху. Ми сьогодні вбиваємо ідею добровольчого руху, добровольчих батальйонів, які першими пішли захищати нашу державу. У нас сьогодні рівень корупції досягнув надзвичайних висот. Зараз державна політика Адміністрації Президента та уряду робить те, що на руку Путіну», – підкреслив Палиця.

«Я не згоден, що нам потрібно чекати три-п’ять років, поки Росія «загнеться», а Путін помре. Я не хочу, щоб за рахунок України США та Європа домоглися розпаду Росії. Безумовно, потрібно, щоб режим Путіна пішов. Безумовно, ми маємо перемогти. Але чому за наш рахунок? Чому ми маємо чекати? Поки режим Путіна впаде, наша сьогоднішня влада сама доведе Україну до краху», – додав член політради УКРОПу.

Головне завдання – діяти сьогодні

Стратегічні завдання укропівців, пояснюють члени партії, полягають у переході до парламентської форми правління, формуванні нової Конституції, розвитку та захисті вітчизняного підприємництва, максимальних владних повноваженнях місцевих громад, деолігархізації, контрактній армії.

Основою партійної ідеології, кажуть представники політсили, співзвучно із назвою об’єднання, став український патріотизм.

Голова Волинської регіональної парторганізації УКРОПу Вячеслав Рубльов переконаний, що голос місцевої громади має бути почутий.

«Сьогодні в країні значно знизився рівень життя. Війна забирає з державного бюджету чималі кошти, але водночас при цьому деякі громадяни продовжують збагачуватися та отримувати мільярди. Це нонсенс: людина, яка працює, не в змозі себе забезпечити. А як можна прожити на мінімальну зарплату? Зверніть увагу: знову перед виборами влада намагається говорити про підвищення соціальних стандартів. Але в той же час ціни на газ, електроенергію, продукти харчування та інші речі першочергової необхідності і далі зростають. Ми маємо зупинити ці тенденції», – вважає політик.

На думку делегата з’їзду Ігоря Поліщука, який є депутатом Луцької міськради і головним юрисконсультом Фонду «Новий Луцьк», молода політсила ефективно працюватиме. У будь-якому разі, на Волині УКРОП уже діє на повну силу, створено осередки в усіх районах області.

Заступник голови правління Фонду «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич також переконана, що саме за новою політичною силою УКРОП – майбутнє.

«Нас усіх об’єднала ідея патріотизму. Але патріотизму не декларативного, не голослівного, а дієвого, такого, що вже має підтвердження в конкретних реалізованих справах», – каже вона.

На підтвердження цього заступник голови правління Фонду «Новий Луцьк» зауважує, що за роки діяльності Фонд Ігоря Палиці реалізував чимало соціально вагомих проектів.

Долучитися до роботи в УКРОПі запрошують усіх громадян, які є патріотами. Об’єднання відкрите для ініціативних людей, які бачать Україну самодостатньою і розвинутою державою.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Алла САДЕЦЬКА

Коментарі