Кабмін ухвалив постанову про обрання директорів шкіл на конкурсній основі

Джерело: Урядовий портал
  1. Новина відноситься до:

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про порядок призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності за результатами конкурсного відбору.

Таке рішення Уряд прийняв у вівторок,13 жовтня. Також у Кабміні рекомендують органам місцевого самоврядування запровадити відкриті конкурси на посади директорів шкіл комунальної форми власності, повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду підкреслив, що за цією постановою директори обираються «не за вказівкою того чи іншого керівника області чи району», а конкурсною комісією, яка складається з фахівців, представників громадськості, батьківських комітетів та навіть учнів.

На таких відкритих конкурсах були обрані 22 директори київських шкіл.  Відповідний експеримент запроваджується зараз у Чернівцях. 

За словами Яценюка, органи місцевого самоврядування, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, повинні прийняти відповідні рішення, «адже це в їхній компетенції -  щоби рішення про обрання директорів шкіл дійшло до кожного міста, містечка, села».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі