Дітей у садочках годували таки м’ясом «без документів», - прокуратура

  1. Новина відноситься до:

Прокуратура міста розглянула звернення депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова з приводу надання інформації про хід досудового розслідування кримінальної справи щодо харчування у луцьких садочках неякісними продуктами.

Про це повідомив депутат на сторінці депутатської групи «Новий Луцьк» у Facebook.

За результатами позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності міськради, упродовж 2014 року ФОП Понікарчиком О.Л. здійснювалося постачання м’яса свинини в кількості 659,6 кг та яловичини в кількості 184, 4 кг без відповідних документів, що засвідчують його якість, безпечність та відповідність ДСТУ. Також, відповідно до цього розслідування, аналогічні факти постачання продукції невстановленого походження продовжують і цьогоріч. 

Таким чином, прокуратура змушена активізувати дії щодо розслідування поставок сумнівного м’яса та продукції без документів ФОП Понікарчик О.Л. до ДНЗ (ст. 227 КК України) та щодо посадових осіб конкурсного комітету Управління освіти Луцькради (ст. 364 КК України), які збільшили ціну на м’ясо після проведеного тендеру на 10% в той час, як на ринку відбулось загальне зниження ціни на такий товар.

Також прокуратура міста вимагає від міського голови Миколи Романюка розірвати договір із ФОП Понікарчик О.Л.

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо харчування у луцьких садочках неякісними продуктами упродовж тривалого часу перебуває у слідчому відділі міліції, однак влада не сприяє у припиненні цих порушень.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі