Фіскальну службу формуватимуть за принципом нової поліції

Джерело: Українська правда
  1. Новина відноситься до:

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає, щоб Державна фіскальна служба на місцях була сформована з нуля за таким форматом, за яким здійснюється набір нової поліції.

Про це він заявив у середу, 16 вересня, на засіданні уряду, пише «Українська правда».

«Повинна бути затверджена повністю нова структура фіскальної служби. Всіх вивести за штат. Набір на керівника області, району – як фіскальної служби, так і митниці, так і – поки що – податкової міліції, яка повинна бути ліквідована – у такому самому форматі, як набір здійснюється на національну поліцію. Тести, прозорий конкурс», – зазначив він.

Також Яценюк закликав керівництво ДФС залучати до цього процесу бізнес-омбудсмена.

Крім того, прем’єр доручив керівнику відомства Роману Насірову провести розслідування діяльності митниці за останні три місяці, під час яких, за його словами, там відбувалися непрозорі та корупційні процеси.

Також розслідування  буде проведено і стосовно керівництва Державної фіскальної служби, проти якого останнім часом з'явилися звинувачення у ЗМІ.

Яценюк нагадав, що Кабмін запровадив єдиний підхід і єдину формулу при розмитненні товарів на всіх митницях країни, а в чотирьох областях буде проведено експеримент, у рамках якого половина надлишку прибутку митниці буде залишатися у місцевих бюджетах.

Як відомо, Державна фіскальна служба є основним об'єктом скарг підприємців.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі