Беломоїна отримала олімпійську ліцензію

  1. Новина відноситься до:

Лучанка Яна Беломоїна завоювала бронзову медаль чемпіонату світу з маунтенбайку в Андоррі у найпрестижнішій дисципліні кросс-кантрі.

Для Яни це був перший чемпіонат світу, де вона виступала в категорії еліта. У попередні роки спортсменка змагалася в категорії U-23.

Дистанція жіночої гонки складалася з шести кіл пересіченою місцевістю. Загальна протяжність траси – 25,2 кілометра. З перших хвилин своїм суперницям Беломоїна дала зрозуміти, що приїхала по місце на подіумі. Завдяки правильно розрахованим силам, на останньому колі Яна змогла скоротити відставання на «бронзові» 30 секунд і, обігнавши найближчих суперниць Катарін Пендрель з Канади і норвежку Гун-Ріту Дале, піднятися на переможний п’єдестал. Яна пропустила вперед лише Паулін Фаррен-Прево з Франції та Ірину Калентьєву з Росії.

Зазначимо, що це перша медаль України на чемпіонатах світу з маунтенбайку. Крім того, Беломоїна оформила путівку на Олімпіаду в Ріо-2016.

«Я справді щаслива. Бронзова медаль на чемпіонаті світу – це фантастика. Мені надзвичайно приємно вибороти таку високу нагороду для своєї країни. Це був, напевне, мій найкращий день. Дякую всім уболівальникам за підтримку», – сказала після перегонів Беломоїна.

Нагадаємо, раніше олімпійські ліцензії отримали ще троє волинських спортсменів. Це веслувальники Юрій Вандюк, Андрій Рибачок та Марія Повх. А цими днями за право потрапити на головний турнір планети змагатимуться борці на чемпіонаті світу в Лас-Вегасі. У складі збірної України туди поїхали волинянки Юлія Ткач, Лілія Горішна, Оксана Гергель та Оксана Ващук.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Назар ТРИКУШ

Коментарі