Міськрада не буде скасовувати результатів конкурсу громадських ініціатив

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Секретар міської ради Сергій Григоренко переконаний, що конкурс громадських ініціатив відбувся успішно.

За його словами, лучани активно взяли участь у ньому, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

«При формуванні бюджету міста на 2016 рік, плануємо збільшити бюджет конкурсу кращих громадських ініціатив. Це цікава ідея, яка допомагає людям облаштувати своє місто і зробити його кращим. В процесі голосування були зафіксовані факти, коли за окремі ініціативи голосували за допомогою закордонних ІР-адрес. Згідно з Порядком проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив, голосувати могли лише жителі міста. Тому голосування з-за кордону є порушенням. Таких проектів було кілька. Зокрема, за них надходили голоси з ІР-адрес зареєстрованих у Кенії, Сингапурі, Колумбії тощо. Такі голоси видалялися. Після цього, були визначені результати конкурсу та переможці», - зазначив Григоренко.

Також він заявив, що міська рада не буде скасовувати результати конкурсу, адже вважає його успішним і таким, що відбувся.

Висловлювання у соціальних мережах окремих активістів щодо відміни результатів конкурсу Григоренко називає популізмом. 

«Якщо громадські активісти готові до конструктивних пропозицій, які в майбутньому покращать положення про конкурс, вдосконалять спосіб голосування, то ми готові їх з радістю розглянути», - заявив секретар міськради.

За словами Григоренка, усі ініціативи мешканців міста, які стали переможцями конкурсу, будуть реалізовані цьогоріч.

Також надаємо інформацію про ініціативи, за які надходили голоси з ІР-адрес зареєстрованих за кордоном. З ними можна ознайомитись тут.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі