У міськраді відзначили переможців конкурсу громадських ініціатив

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У залі засідань міської ради відбулася зустріч з переможцями конкурсу громадських ініціатив жителів Луцька.

Прийом анкет ініціатив мешканців міста Луцька, відповідно до затвердженої міською радою «Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки», повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

З 15 до 24 серпня цього року на офіційному сайті міськради відбувалося голосування, під час якого лучани визаначали кращі ініціативи. Члени робочої групи визначили переможцями 12 ініціатив на загальну суму 492, 6 тис. грн коштів бюджету міста.

За словами секретаря міської ради Сергія Григоренка, до участі в конкурсі було подано 71 проект, 21 з них — відхилено. Причини різні — це перевищення кошторису, у деяких — мета ініціативи не відповідала тим, що вказані в умовах Програми.

«Головна ідея конкурсу — це те, що міська влада дає можливість людям проявити креативність, зібрати команду, проголосувати. Щоб люди зрозуміли, що самі можуть реалізовувати свої ініціативи», - зазначив Григоренко.

Була й складність у голосуванні — виявили голоси з інших країн світу, хоча цей конкурс для територіальної громади міста й голосувати можуть тільки лучани. Відтак такий технічний недолік буде усунуто у чергових конкурсах.

Заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що за кожним переможцем буде закріплено координатора з профільного структурного підрозділу міської ради.

Загалом більшість ініціатив стосуються покращення благоустрою мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку, екологічної ситуації у місті. Серед них — «Встановлення дитячого ігрового комплексу «Замок» та каруселі на майданчику з гумовим покриттям” (Іванов А.А.), «БАНДЕРА SQUARE» (Портян А.Г.),«Облаштування майданчика для заняття спортом» (ОСББ "Гончар-7" Іванова Л.В.), «Вкладення бруківки з бетонних елементів перед будинком на вул. В'ячеслава Чорновола, 2а» (Стельмащук Я.М.), «Яблуневий сад» (Куц О.І.), «Створимо новий якісний простір для дітей» (Лавренюк П.П.), «Дитяча радість» (Лавренюк П.П. ) та «Використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії» (Сторожук А.Ф.).

Актуальним та водночас експериментальним міста є останній проект, адже зараз у Луцьку активно працюють над впровадженням енергоощадних технологій. Відповідно до заявленої ініціативи передбачено встановлення семи ліхтарів з сонячними батареями, що будуть розміщенні на території двох дитячих та дворових площадок житлових будинків № 26, №26А, №26Б, №28, та №32 на вул. Кравчука та №7 на вул. Воїнів-Інтернаціоналістів. Крім того, ця ініціатива передбачає встановлення світлодіодних 18 противандальних світильників на входи у під’їзди цих житлових будинків.

Відзначили й проект «БАНДЕРА SQUARE», що буде споруджено на вулиці Винниченка.

«Автори цієї ініціативи були найактивніші. Вони вміють продумувати гарні ідеї і шукати на них кошти», - заувавжив Яковлев.

 Важливими також є ініціативи, спрямовані на покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах. Таких дві - це «Зробимо Луцьк доступним» (Поліщук Е.Ф.), «Ремонт комунального помешкання, де проживає сім'я з двома інвалідами І групи» (Задрейко С.Б.).

 Ще два — це «Мандруючи вулицями Луцька - історичний фестиваль «Історія Лучеська» (Бут-Гусаїм В.А.). , «Озерний вітер» - тут живе Волинська казка» (Рижков С.М.).

Проекти будуть реалізовані до кінця цього року. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі