Що чекає школярів у новому навчальному році

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

Три мільйони вісімсот тисяч  - саме стільки українських школярів сьогодні сядуть за парти і на них уже чекають певні зміни в навчальному процесі.

Цього року в українських школах побільшає англійської мови. Три години на тиждень замість двох будуть вчити англійську всі діти з шостого до дев’ятого класу, повідомляє ТСН.

Школярам 10-11 класів цей предмет збільшили усього на півгодини,  до 3,5, адже наприкінці навчального року всім випускникам доведеться складати обов'язкові тести з англійської.  

Предмета «Всесвітня література» в розкладі більше не буде, зате з'явиться «Зарубіжна». Змінили і сам перелік творів – наприклад, «Маленького принца» Антуана де Сента-Екзюпері діти читатимуть не в 6 класі, а у 8. Вчителі переконані, так школярі краще зрозуміють усю філософію зовсім недитячої казки. 

А ось із програми української літератури деякі твори взагалі прибрали. Серед іншого, діти не будуть вивчати знаменитих Каменярів Франка та його ж поему «Мойсей».  Подбали у Міносвіти і про першачків - відтепер вони більше годин читатимуть «Букварик».  Щоб уроки з математики не лякали малечу, деякі поняття у програмі спростили: так, замість слова «множина», з'явилася фраза «група предметів», а ось деякі складні теми з української мови перекинули із першого аж у 5 клас.  Чекають на школярів і сюрпризи під час вивчення «права».

Більше уваги на уроках викладачі будуть приділяти підприємництву, юридичній та адміністративній відповідальності, а ще децентралізації.  А з програми історії зникне поняття «Київська Русь». В усіх текстах цей термін замінять на «Русь-Україна».  Крім того, в новому навчальному році дітям будуть більше розповідати про екологію, толерантність, безпеку в Інтернеті та патріотизм. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі