Які громадські ініціативи перемогли у конкурсі

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Луцька міська рада назвала переможців у конкурсі кращих громадських ініціатив.

Робоча група з відбору кращих ініціатив громади за результатами інтернет–голосування, яке тривало з 15 до 24 серпня на сайті Луцької міської ради у рамках реалізації Програми підтримки ініціатив жителів Луцька, визначила переможцями 12 ініціатив на загальну суму 492, 6 тис. грн коштів бюджету міста, повідомляє прес-служба відомства.

Отже, у конкурсі перемогли такі проекти:

БАНДЕРА SQUARE (Портян А.Г.).    
Облаштування скверу на вул. Винниченка. Під час реалізації проекту передбачається активізувати місцеве населення задля облаштування рекреаційної зони, встановити лавки оригінальної ергономічної форми та конструкції (2 шт.). 
Бюджет  ініціативи -  50 000,0

Зробимо Луцьк доступним (Поліщук Е.Ф.).    
Створення доступного середовища для незрячих, шляхом апробації та використання інноваційних технічних приладів звукового та голосового сповіщення у м.Луцьку для безпечного пересування містом людей з інвалідністю   
Бюджет  ініціативи - 43 560,0

Ремонт комунального помешкання, де проживає сім'я з двома інвалідами І групи. (Задрейко С.Б.).    
Ремонт комунальної квартири (близько 27 кв.м. кухня та 2 кімнати без комунальних зручностей) де проживає інвалід І групи, повністю паралізована жінка та дитина 7 років - інвалід дитинства.
Бюджет  ініціативи -  42 900,0

Облаштування майданчика для заняття спортом (ОСББ «Гончар-7» Іванова Л.В.).    
В дворі будинку знаходиться занедбаний спортивний майданчик, який може бути небезпечним для тих хто там знаходиться. Проект передбачає відновлення покриття, виготовлення та монтаж волейбольної сітки та баскетбольних щитів  

 Бюджет  ініціативи -  50 000,0

«Озерний вітер» - тут живе Волинська казка (Рижков С.М.).    
«Озерний вітер» - це креативний простір, де будуть займатись діти бійців АТО та переселенців народним ремеслом, арт-терапією та іншими видами психологічної реабілітації. Це ще туристичний об'єкт, де туристи зможуть ознайомитись з культурою та традиціями Волині. Осередок розміщений в будинку Юрія Покальчука, який переданий волонтерам. Силами волонтерів зроблено ряд ремонтних робіт. Необхідно замінити вікна та провести ремонт санвузлів.
Бюджет  ініціативи - 49 223,0

 Створимо новий якісний простір для дітей (Лавренюк П.П.).    
Для того, щоб двір став дружнім до дітей, розроблений проект благоустрою прибудинкової території, згідно якого планується провести благоустрій дитячого майданчику, насадити дерева та через відповідні розмітки створити пішохідні зони у дворі (згідно проекту, що додається). Також окремо встановлюємо бетонні клумби, як обмежувачів для паркування автомобілів. Це надасть змогу розширити вільний простір для прогулянки із дітьми та колясками. Це створить громадський простір будинку так, що він буде насичений цікавими для дітей функціями. Окрім того, така подія стане хорошим поштовхом для розвитку міста в культурному плані та підтвердить імідж Луцька як ідеального для життя міста.           

Бюджет  ініціативи - 50 000,0

Дитяча радість (Лавренюк П.П.).    
Дитячий майданчик житлового комплексу по вул. Зацепи 3 є дуже маленький та щільно оточений автомобілями, які хаотично припарковано та закривають прохід до майданчика. В будинку проживає багато сімей з дітьми, однак вони не можуть проводити свій час у дворі, адже він перетворився на парковку для автомобілів, які займають весь простір та які неможливо обійти. Такий двір становить небезпеку для мешканців, особливо дітей. Тому мешканці об'єднались та розробили проект благоустрою прибудинкової території, який передбачає проведення облаштування дитячого майданчику для різновікових груп дітей. Внаслідок реалізації даного проекту в дітей та молоді з'явиться простір для спілкування та проведення змістовного дозвілля з користю для здоров'я. Проведення благоустрою двору за даним планом зробить наш двір комфортним для проживання, а Луцьк європейським містом.  
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

Яблуневий сад (Куц О.І.).
Наша мета вирізати чагарники вздовж вул. Авторемонтної, загородити смітник, встановити лавочки для відпочинку, побудувати бесідку та дитячий майданчик, відремонтувати дах та фасад прибудинкових споруд, висадити декоративні кущі та квіти.  

Бюджет  ініціативи -  47 800,0

Використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії (Сторожук А.Ф.).   
Встановлення семи ліхтарів з сонячними батареями які будуть розміщенні на території двох дитячих та дворових площадок житлових будинків № 26, №26А, №26Б, №28, та №32 на вул. Кравчука та №7 на вул. Воїнів Інтернаціоналістів у м.Луцьку. Крім того дана ініціатива передбачає встановлення світлодіодних провандальних світильників на входи у під’зди житлових будинків №26, №26А, №26Б, №28, та №32 на вул. Кравчука та №7 на вул. Воїнів Інтернаціоналістів у м.Луцьку, оскільки кожен житловий будинок має по три під’їзди, а це 18 світильників (3 під’їзди х 6 будинків).   
Бюджет  ініціативи - 49 147,2

Вкладення бруківки з бетонних елементів перед будинком на вул.Вячеслава Чорновола,2а (Стельмащук Я.М.).    
Територія перед будинками в ямах, після дощів утворюється велика калюжа, що створює значні незручності мешканцям. Тому виникла необхідність вкладення 260 м.кв. бруківки перед будинком.   
Бюджет  ініціативи - 49 985,6

Мандруючи вулицями Луцька - історичний фестиваль «Історія Лучеська» (Бут-Гусаїм В.А.).    
Фестиваль буде відбуватися у форматі «вуличного університету» із використанням мистецтва та атракції для лучан. Перший такий захід планується провести на вул. Градний узвіз, біля Свято-Троїцького кафедрального собору, історики-краєзнавці розкажуть про історію, власне, собору, вулиці Градний узвіз та відомих жителів, які там проживали. Це буде поєднано із короткими лекціями та презентаціями нових можливостей для громад, еко-ініціатив, ініціатив від міської влади. Паралельно до цього буде відбуватися арт-сцена, де молоді художники Луцька зобразять усю історію Луцька у графічному вигляді на паркані, що прилягає до Свято-Троїцького кафедрального собору.    
Бюджет  ініціативи -36 798,0

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі