Які проекти претендують на міські гроші?

  1. Новина відноситься до:

Відповідно до затвердженої міською радою «Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки» з 10 до 31 липня тривав прийом анкет ініціатив мешканців Луцька.

Нині ж на сайті міської ради відбувається голосування за кращі ініціативи. Нагадаємо, що відповідно до програми вартість реалізації однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 тисяч гривень. Співфінансування учасників ініціативної групи (жителів міста) складає у розмірі не менше 10% від загальної вартості проекту однієї ініціативи.

Віддати свій голос за ту чи іншу громадську ініціативу можна з 15 по 24 серпня. Відповідно до Положення, один мешканець міста може проголосувати не більше, як за три ініціативи.  Встановлення результатів голосування відбувається шляхом підсумування усіх голосів за кожну ініціативу окремо. Для реалізації відбираються ті проекти ініціатив, які набрали найбільшу кількість голосів. З ініціатив, що наберуть однакову кількість голосів, реалізовуватимуться ті, які на розсуд робочої групи є найбільш актуальними.

Якщо в результаті голосування дві або більше відібрані ініціативи будуть суперечити одна одній, реалізовуватиметься та ініціатива, яка отримала найбільшу підтримку.

Нині на сайті є 50 проектів. Вони стосуються мистецької, культурної, комунальної, екологічної тематики.

1. Оцінка рівнів небезпечних випромінювань у м.Луцьку (ВОГО "Чисте довкілля" Мерленко І.М., Федонюк М.А.).    
Обстеження території міста на предмет радіаціного та електромагнітного забруднення. Визначення територій та споруд, які є небезпечними, а які потребують захисту чи санітарних обмежень.
Бюджет  ініціативи - 48 350,0

2. Створення майданчика для вигулу собак на території парку ім. Лесі Українки (Ковальчук С.М.).
Господарі домашніх тварин мають потребу у території, де можна без проблем вигулювати тварин та спускати їх з повідка.

 Бюджет  ініціативи - 50 000,0

3. «Озерний вітер» - тут живе Волинська казка (Рижков С.М.).    
«Озерний вітер» - це креативний простір, де будуть займатись діти бійців АТО та переселенців народним ремеслом, арт-терапією та іншими видами психологічної реабілітації. Це ще туристичний об'єкт, де туристи зможуть ознайомитись з культурою та традиціями Волині. Осередок розміщений в будинку Юрія Покальчука, який переданий волонтерам. Силами волонтерів зроблено ряд ремонтних робіт. Необхідно замінити вікна та провести ремонт санвузлів.
Бюджет  ініціативи - 49 223,0

4. Шлях довжиною 10 років (Мельник О.О.).    
Проект спрямований на поширення 10-річного досвіду діяльності Волинської області громадської організації батьків дітей з синдроном Дауна та іншими порушеннями розвитку по соціальній адаптації дітей з інвалідністю та їх інтеграції у суспільне життя. Для цього планується випуск інформаційного випуску, соціального ролику, проведення форуму батьків, які виховують дітей з інвалідністю. На захід буде запрошено батьків з м. Луцька, лідерів громадських організацій дітей з інвалідністю з України та Польщі, діти та молодь з інвалідністю, ЗМІ, представники громадськості та влади, а також фахівці та волонтери (для організації дозвілля дітей). Всього очікується 90 учасників (50 батьків та дітей з України та Польщі, 10 представників громадських організацій людей з інвалідністю, 20 фахівців та волонтерів).
Бюджет  ініціативи - 25 800,0

5. Дитяча кінозала «Промінець» (Бочарова Н.І.).    
Пропонуємо до реалізації ідею створення кінозалу для молодших жителів нашого міста на базі центральної бібліотеки для дітей. Кінозал "Промінець" стане місцем, де діти, їх батьки матимуть можливість переглядати художні, документально-пізнавальні, мультиплікаційні фільми. Після перегляду або до сеансу відвідувачі зможуть познайомитись з книгами і дізнатись про своїх улюблених героїв фільмів, стати учасниками вікторини по темі фільму. Окрім перегляду сучасних фільмів та фільмів для сімейного перегляду пропонуємо перегляд кінострічок за літературними творами на допомогу шкільній програмі, цикли навчально-пізнавальних документальних фільмів. Вхід до бібліотеки обладнаний пандусом і в самому приміщенні є можливість заїзду візочників, що стане позитивним для дітей, які мають проблеми відвідувати подібні заклади за станом здоровя. За репертуар, моральний зміст наданих матеріалів будуть нести відповідальність працівникі бібліотеки з визначенням фільмів, які не суперечать правам дитини та порушенням авторських прав.    
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

6. Англійська мова для дітей-сиріт, напівсиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей переселенців зі сходу та дітей членів АТО (Горецька К.М.).     
Викладатиметься англійська мова різних рівнів безкоштовно з подальшим отриманням сертифікатів проходження певного рівня відповідно до розроблених програм та з залученням іноземців. Крім розумового потенціалу учнів будуть залучатися їхні творчі можливості.              
 Бюджет  ініціативи - 15 570,0

7. Перший Луцький соціально-культурний фестиваль громадських ініціатив дітей та молоді з інвалідністю «Парафест Луцьк 2015» (Журавльова Н.М.).    
Проект передбачає: 1.Виставка-конкурс малюнків на тему «Сонячні мрії»; 2.Виставка-конкус фотографії на тему «Я і світ»; 3.Творчий конкур «Крок до мрії»; 4.Зона проведення майстер-класів (хенд-мей); 5.Зона проведення майстер-класу з графіті; 6.Ярмарка виробів з особливими потребами; 7.Фото-зона; 8.Прес-зона.              
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

8. Спортивний фестиваль для дітей та молоді з інвалідністю «Крок до здоров'я та спорту» (Андрійчук Ю.М.).    
Даний захід має на меті посили турботу про людей з обмежиними фізичними можливостями, залучити їх до занять спортом, покращити реабілітаційну роботу, дати можливість людям повірити в свої сили, в себе.    
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

9. Альбом про творчість інвалідів «Реабілітація через творчість» (Мельник К.В.).    
В альбомі будуть представлені роботи 25 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які проживають в м. Луцьку. Фотоматеріали є в наявності. На кожній сторінці альбому буде фото автора та його робіт.
Бюджет  ініціативи - 30 000,0

10. Мандруючи вулицями Луцька - історичний фестиваль «Історія Лучеська» (Бут-Гусаїм В.А.).    
Фестиваль буде відбуватися у форматі «вуличного університету» із використанням мистецтва та атракції для лучан. Перший такий захід планується провести на вул. Градний узвіз, біля Свято-Троїцького кафедрального собору, історики-краєзнавці розкажуть про історію, власне, собору, вулиці Градний узвіз та відомих жителів, які там проживали. Це буде поєднано із короткими лекціями та презентаціями нових можливостей для громад, еко-ініціатив, ініціатив від міської влади. Паралельно до цього буде відбуватися арт-сцена, де молоді художники Луцька зобразять усю історію Луцька у графічному вигляді на паркані, що прилягає до Свято-Троїцького кафедрального собору.    
Бюджет  ініціативи -36 798,0

11. Соціальний урбан проект АРКА (Семенюк І.В.).   
 Місто Луцьк має унікальний об'єкт архітектури — найдовший будинок світу, побудований у формі бджолиних сот. Усі будинки з'єднані між собою 39 арками. Кожна арка — готове полотно для художника. На даний момент більшість із них у занедбаному стані, хоча через них щодня проходить тисячі людей, жителів міста. Нанесення авторських малюнків у кожній арці, а також прибирання та ремонт освітлення позитивно вплине на жителів району та міста загалом. Ми виходимо за межі центральних вулиць міста. Розвиток спальних районів міста та підняття культурного рівня жителів району — наша основна ціль. Протягом першого етапу проекту буде оформлено та здійснено благоустрій 5 арок, Поступово усі 39 будуть прикрашені авторськими малюнками художників з України та Європи.
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

12. Анімаційна студія «Imago» (Тивонюк Л. Л.).
Метою проекту є створення анімаційної студії «Імаго», на базі якої будуть проводитись навчання молоді основам анімації, сценічної мови, акторської майстерності, композиційної побудови, операторської майстерності, основам монтажу, естетичного виховання, історії анімації, написання сценарію, озвучення. Основу роботи студії будуть займати практичні заняття зі створення анімаційних фільмів. Створення анімаційної студії має на меті організацію творчого простору, у якому обдарована молодь могли б реалізувати свій творчий потенціал. Організувати в майбутньому на базі студії анімації "Imago" перший молодіжний анімаційний фестиваль на Волині. Власне саме через це луцький аніматор Леонід Тивонюк і вирішив створити анімаційну студію.
Бюджет  ініціативи -50 000,0

13. Eco/street/art (Королюк Д.В.).    
Команда вуличних художників, яка вирішила долучитися до екологічної проблеми міста і нагадати людям про цю проблему. Багатоповерхівка буде розмальована художнім витвором мистецтва на екологічну тему, яка буде закликати людей бережніше ставитися до навколишнього середовища і максимізує допомогу громадскості в вирішенні цього становища. Так як цей вид мистецтва зараз дуже популярний, він приверне увагу як молоді, так і старшого покоління.    
Бюджет  ініціативи - 40 000,0

14. Благодійний мистецький з`їзд «Літературний раут» (Бодня К.В.).    
Формування мистецької спільноти в Луцьку завдяки знайомству громади міста з успішними видавничими проектами та відомими літературними діячами України, залучення лучан до відкритого діалогу з ними. Одноденний благодійний з`їзд об`єднує два завдання: 1.проведення 15 зустрічей культурних діячів з учнями старших класів, студентами, громадськими діячами, журналістами та усіма зацікавленими лучанами. Заходи відбудуться у школах, університетах, бібліотеках та книгарнях міста. Передбачається 30 учасників кожної зустрічі. 2. Фінальний мистецький раут розрахований на 200 чоловік. Благодійний внесок за вхід н азахід у розмірі 100 грн. передбачає збір коштів на закупівлю книг для дитячих будинків м.Луцька. Під час заходу лучани зможуть вільно поспілкуватися з провідними діячами у сфері літератури. Передбачено шведський стіл, вільний мікрофон та музична програма.   
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

15. Urban Street Gallary (Присяжнюк А.І.).    
Створення в міському просторі сучасної галереї стрітарту із постійною зміною експозиції. Куратори галереї будуть відбирати для реалізації кращі проекти як і місцевих, так і всеукраїнських митців. 
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

16. Зробимо Луцьк доступним (Поліщук Е.Ф.).    
Створення доступного середовища для незрячих, шляхом апробації та використання інноваційних технічних приладів звукового та голосового сповіщення у м.Луцьку для безпечного пересування містом людей з інвалідністю   
Бюджет  ініціативи - 43 560,0

17. Розумна зупинка – «Палац урочистих подій» у м. Луцьку (Чухрій С.С.).    
На зупинці встановлюється конструкція з електронним табло, на якому містяться дані: прогнозований час очікування транспортних засобів на зупинці; - напрямок слідування по маршруту; - час прибуття згідно розкладу, затвердженого міською радою. Окремо виділяється спеціально надана інформація про розклад руху громадського транспорту для людей з особливими потребами. Додатково розміщені годинник та дві біжучих стрічки, в одній з них відображаються новини, а в другій реклама.   
Бюджет  ініціативи - 46 435,0

18. «Розумна зупинка – Драмтеатр» у м.Луцьку (Чухрій С.С.).    
На зупинці встановлюється конструкція з електронним табло, на якому містяться дані: прогнозований час очікування транспортних засобів на зупинці; - напрямок слідування по маршруту; - час прибуття згідно розкладу, затвердженого міською радою. Окремо виділяється спеціально надана інформація про розклад руху громадського транспорту для людей з особливими потребами. Додатково розміщені годинник та дві біжучих стрічки, в одній з них відображаються новини, а в другій реклама. 
Бюджет  ініціативи - 49 890,0

19. Використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії (Сторожук А.Ф.).   
Встановлення семи ліхтарів з сонячними батареями які будуть розміщенні на території двох дитячих та дворових площадок житлових будинків № 26, №26А, №26Б, №28, та №32 на вул. Кравчука та №7 на вул. Воїнів Інтернаціоналістів у м.Луцьку. Крім того дана ініціатива передбачає встановлення світлодіодних провандальних світильників на входи у під’зди житлових будинків №26, №26А, №26Б, №28, та №32 на вул. Кравчука та №7 на вул. Воїнів Інтернаціоналістів у м.Луцьку, оскільки кожен житловий будинок має по три під’їзди, а це 18 світильників (3 під’їзди х 6 будинків).   
Бюджет  ініціативи - 49 147,2

20. Вкладення бруківки з бетонних елементів перед будинком на вул.Вячеслава Чорновола,2а (Стельмащук Я.М.).    
Територія перед будинками в ямах, після дощів утворюється велика калюжа, що створює значні незручності мешканцям. Тому виникла необхідність вкладення 260 м.кв. бруківки перед будинком.   
Бюджет  ініціативи - 49 985,6

21. Автономне вуличне освітлення зупинки на перехресті вулиць Петра Маха та Гетьмана Мазепи (Шалайко О.А.).    
Протягом дня за допомогою встановленої фотоелектричної панелі (сонячної батареї) відбувається заряд акумуляторної батареї. При настанні сутінків ліхтар вмикається автоматично, використовуючи енергію накопичену в акумуляторі. Автономний вуличний ліхтар розроблений з урахуванням кліматичних особливостей експлуатації в Україні. Повністю заряджена акумуляторна батарея забезпечує автономну роботу системи до 3 діб при відсутності сонця. Відмінною особливістю автономних вуличних ліхтарів на сонячних батареях є зручність їх застосування, так як для їх роботи не потрібно прокладати кабелів електроживлення, завдяки чому знижуються витрати на їх втсановлення та експлуатацію. 
Бюджет  ініціативи -  50 000,0

22. БАНДЕРА SQUARE (Портян А.Г.).    
Облаштування скверу на вул. Винниченка. Під час реалізації проекту передбачається активізувати місцеве населення задля облаштування рекреаційної зони, встановити лавки оригінальної ергономічної форми та конструкції (2 шт.). 
Бюджет  ініціативи -  50 000,0

 

23. Затишний зелений куточок (Мамчур Ю. В.).    
Кожен район прагне мати затишну зелену зону, де б можна відпочити з родиною. На ДПЗ є невеликий парк, котрий вимагає мінімальної інфраструктури. Щоб бути зручним місцем для відпочинку. В першу чергу це лавки і смітники. Також в рамках пректу планується зробити невеликий дитячий майданчик з елементами канатного парку, прикрасити цю зону елементами ландшафтного дизайну у вигляді клумб чи цікавих казкових героїв. Саме ці речі привернуть увагу дітей та батьків, що дозволить зробити це місце більш людним та насиченим життям.   
Бюджет  ініціативи - 39 000,0

24. Фестиваль настільних ігор «Playtime» (Мамчур Ю.В.).    
Проект має на меті популяризацію настільних ігор як спосіб активного інтелектуального дозвілля для дітей та дорослих. На даний момент лучани асоціюють такі ігри з шашками та доміно. Не зменшуючи їх цінності, організатори хочуть продемонструвати, що є великий пласт сучасних, динамічних та цікавих ігор. Фестиваль дозволить лучанам, котрі полюбляють настільні ігри в першу чергу познайомитись між собою і винести це хобі за межі власної квартири.   
Бюджет  ініціативи - 19 000,0

25. «АКТИВНА ТЕРИТОРІЯ» облаштування зони відпочинку та дозвілля у м. Луцьку на вул. Теремнівській шляхом відновлення футбольного і волейбольного полів та встановлення спортивних снарядів (Гуменюк В.М.).    
Ініціативна група виявляє бажання відновити зону відпочинку та спортивний майданчик. Заплановано: відновлення футбольного поля; облаштування волейбольного майданчику; встановлення спортивних снарядів та турніків; встановлення лавок для відпочинку.   
Бюджет  ініціативи - 49 300,0

26. СТЕЖИНА ЗДОРОВ'Я - створення умов для активного відпочинку в центральному парку м. Луцька (Петрочук Д.П.).    
Ініціатива передбачає створення у центральному парку Луцька так званої «СТЕЖИНИ ЗДОРОВЯ» - це дистанція, яка долається на свіжому повітрі в пішому порядку або бігом з можливістю виконання додаткових фізичних вправ на спеціально обладнаних станціях фізкультурно- оздоровчого призначення та набуття навичок орієнтування на місцевості. Станції являють собою елементарні об'єкти тренажерного типу (пеньки, колоди, перекладина, стовпці тощо), які будуть виготовлені з природних матеріалів (дерево) та органічно вписуватимуться в ландшафт парку. Встановлені станції передбачають можливість виконання фізичних вправ із різним ступенем складності та рівнем навантаження, що дає змогу їх використовувати людям будь-якого віку та фізичної підготовки. Біля кожної станції буде встановлена інформаційна таблиця з візуальним роз'ясненням способу виконання вправи та подальшим маршрутом по стежині. Вона може стати популярною і під час прогулянок сімей з малими дітьми, і пробіжок лучан парком, і для проведення практичних занять з основ орієнтування на місцевості. “СТЕЖИНА ЗДОРОВ'Я” постійно пропагуватиме здоровий спосіб життя серед відвідувачів парку.  

Бюджет  ініціативи - 31 200,0

27. Облаштування майданчика для заняття спортом (ОСББ «Гончар-7» Іванова Л.В.).    
В дворі будинку знаходиться занедбаний спортивний майданчик, який може бути небезпечним для тих хто там знаходиться. Проект передбачає відновлення покриття, виготовлення та монтаж волейбольної сітки та баскетбольних щитів  

 Бюджет  ініціативи -  50 000,0

28. Реконструкція спортивного майданчика в дворах будинків на вул.Кравчука,2,4 та вул. Гордіюк, 37,39,41 (Бобрик С.М.).
В дворах цих будинків знаходиться занедбаний спортивний майданчик, який неможливо використовувати за призначенням. Проект передбачає демонтаж асфальту та заміна його гравійним відсівом, закріплення опор для волейбольної сітки, та її придбання, ремонт огорожі, встановлення лавок для відвідувачів, встановлення футбольних воріт.  

 Бюджет  ініціативи -  49 000,0

29. Облаштування дитячого майданчика на вул. Кравчука, 34а (Зінчук В.В.).    
В дворі будинку на вул.Кравчука, 34а мешканці власними силами облаштовують дитячий майданчик. З метою фізичного розвитку діток, підтримки самовдосконалення та рухливості вирішено втановити спортивний комплекс «Призма» 
Бюджет  ініціативи - 20 950,0

30. Встановлення дитячого майданчика. Благоустрій території біля будинку (ОСББ Польова, 3).    
Благоустрій території (доріжки, огорожа) і дитячий майданчик (гойдалка, балансування, дитяча машинка, дитяче містечко, лавкм, одна пісочниця).  
Бюджет  ініціативи -  50 000,0

31. Встановлення дитячого майданчика на вул. Захарова,12 (Гладун Л.М., ОСББ «Світанок – 2012»).    
Створення дитячого майданчика для фізичного розвитку діток, забезпечення можливості активного відпочинку та спілкування з однолітками.   
Бюджет  ініціативи - 16 193,0

32. Облаштування нового дитячого майданчика на вул. Липинського,15 (Омелюх О.М., ОСББ «Липинського»).    
Дитячій майданчик на вул.Липинського,15 знаходиться в небезпечному та аварійному стані. Є нобхність його оновити    
Бюджет  ініціативи - 9 275,0

33. Благоустрій території, встановлення дитячого майданчика (Кушнірук Г.М., ОСББ «Відродження – 55»).    
Благоустрій території (доріжки, паркан) і дитячий майданчик (дитяче містечко, гойдалка велика, гойдалка балансувальна, пісочниця, дитяча машина, 2 лавки)   
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

34. Активна громада - затишний двір (Іванюк М.І.).    
 У 2012 році у Луцьку сталася мастабна аварія - частина під'їзду в буд.109 на вул. Рівненській обвалилась. Під час аварії загинуло 2 людей та зазнали руйнувань 8 квартир. Після реконструкції будинку на території двору, яка є спільною для будинків 107,107а,105 на вул. рівненській та буд. 1 на вул. Гетьмана Сагайдачного було встановлено лише декілька елементів дитячого обладнання. Тобто, для мешканців навколишніх будинків, а це близько 550 жителів міста, на сьогодні відсутні повноцінний дитячий та спортивний майданчики. Мета ініціативи: активізувати громаду мікрорайону на вул. Рівненській, сагайдачного шляхом спорудження дитячого майданчику та реконструкцію спортивного, проведення благоустрою та сворення ОСББ. Провести обрізування дерев, встановити велопраковку.  
Бюджет  ініціативи -  49 300,0

35. Встановлення дитячого ігрового комплексу «Замок» та каруселі на майданчику з гумовим покриттям (Іванов А.А.).    
Для активного відпочинку дітей біля 3 будинків передбачено облаштування майданчика. Встановлення ігрового комплексу, каруселі, пісочниці та вкладення гумовго покриття. 
Бюджет  ініціативи - 39 200,0

36. Створення дитячого майданчика на вул. Гетьмана Мазепи, 4 (Хоменко А.Р.).    

Створення дитячого майданчика для фізичного розвитку діток, забезпечення можливості активного відпочинку та спілкування з однолітками.   
Бюджет  ініціативи - 49 500,0

37. Дитячий майданчик (Страйста В.Я.).    
Гойдалки, гірка   
Бюджет  ініціативи - 16 380,0

38. Казкове містечко (Шевчук С.В.).   
Встановлення малих архітектурних форм з декоративним оздобленням та програмою з оздоровчо-розвивальним навантаженням (казкові скульптури, дитячі кострукції для ігор та спорту)   
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

39. Створимо новий якісний простір для дітей (Лавренюк П.П.).    
Для того, щоб двір став дружнім до дітей, розроблений проект благоустрою прибудинкової території, згідно якого планується провести благоустрій дитячого майданчику, насадити дерева та через відповідні розмітки створити пішохідні зони у дворі (згідно проекту, що додається). Також окремо встановлюємо бетонні клумби, як обмежувачів для паркування автомобілів. Це надасть змогу розширити вільний простір для прогулянки із дітьми та колясками. Це створить громадський простір будинку так, що він буде насичений цікавими для дітей функціями. Окрім того, така подія стане хорошим поштовхом для розвитку міста в культурному плані та підтвердить імідж Луцька як ідеального для життя міста.           

Бюджет  ініціативи - 50 000,0

40. Дитяча радість (Лавренюк П.П.).    
Дитячий майданчик житлового комплексу по вул. Зацепи 3 є дуже маленький та щільно оточений автомобілями, які хаотично припарковано та закривають прохід до майданчика. В будинку проживає багато сімей з дітьми, однак вони не можуть проводити свій час у дворі, адже він перетворився на парковку для автомобілів, які займають весь простір та які неможливо обійти. Такий двір становить небезпеку для мешканців, особливо дітей. Тому мешканці об'єднались та розробили проект благоустрою прибудинкової території, який передбачає проведення облаштування дитячого майданчику для різновікових груп дітей. Внаслідок реалізації даного проекту в дітей та молоді з'явиться простір для спілкування та проведення змістовного дозвілля з користю для здоров'я. Проведення благоустрою двору за даним планом зробить наш двір комфортним для проживання, а Луцьк європейським містом.  
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

41. Соціальний контейнер (Ольшевський С.В.).    

Облаштування в публічних місцях (церкви, бібліотеки) не менше 7 соціальних контейнерів для збору речей в різних районах міста. Соціальний контейнер - пластиковий бокс 1,5 на 2 метри, в якому можна залишати одяг, взуття, іграшки тощо для інших осіб, що їх потребують (вразливих верств населення).    
Бюджет  ініціативи - 46 100,0

42. Eco Study Bin (Микитин І.М.).    
Створення та встановлення дитячих смітників для сортування органічних, пластикових та паперових відходів. Проект передбачає розробку смітників циліндричної форми зі змінною обємною кришкою. На смітнику буде розміщена спеціальна наклейка, яка позначатиме тип відходів, для яких він призначений. Крім того, передбачене встановлення спеціальних аудіомодулів. Тож коли дитина упустить до урни сміття, лунатиме "дякую!", "молодець!", "роби так ще!". Доцільним буде саме навчання дітей у сортуванні сміття, адже виробити таку звичку у них набагато простіше, ніж перевчити дорослих. Крім того це сприятиме розвитку їх особистості, виховуватиме культурні й моральні цінності. Такі моделі смітників рекомендуєтья розташувати у дитсадках, школах, центрах дозвілля. Діти зможуть дотримуватись принципу сортування не лише в межах одного закладу, а й під час відвідування різноманітних гуртків та проведення відпочинку з батьками. Ініціатива націлена на культурний та екологічний розвиток міста.    
Бюджет  ініціативи - 40 300,0

43. Ремонт комунального помешкання, де проживає сім'я з двома інвалідами І групи. (Задрейко С.Б.).    
Ремонт комунальної квартири (близько 27 кв.м. кухня та 2 кімнати без комунальних зручностей) де проживає інвалід І групи, повністю паралізована жінка та дитина 7 років - інвалід дитинства.
Бюджет  ініціативи -  42 900,0

44. Благоустрій двору (Перлов В.С.).    
Ініціативна група мешканців будинків по вул. Конякіна 11 та 11 а проводять благоустрій прилеглого двору. Об'єм робіт складає асфальтування автопарковки, фарбування розмітки, викладення пішохідної доріжки бруківкою, планування рельєфу двору, очищення від будівельного сміття, каміння, завезення чорнозему, посадження трави, спорудження та засадження квітників, посадка дерев, встановлення смітників, встановлення ігрового майданчику та лавочок, фарбування стовпів освітлення та паркану.   

Бюджет  ініціативи -  48 100,0

45. Прокладання тротуарних доріжок та окультурення їх декоративними кущами на пр-ті Молоді, 10 та 8 (Бойко П.П.).    
Тротуарні доріжки біля будинків №8 та №10 , що знаходяться на пр-ті Молоді поруйновані корінням дерев. Кущі біля будинків майже знищені. Є необхідність відновити озеленння даного району, покращити умови проживання та естетичний вигляд пр-ту Молоді   
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

46. Благоустрій прибудинкової території з встановленням паркану, лавочок, смітників (Давидова Л. С.).    
В житловому будинку на вул. Рівненській 125 проживає майже 50 мешканців. З них дітей близько 100 чоловік. Також проживають пенсіонери, люди похилого віку (80 - 90 років), а особливо інваліди — візочники, які потребують уваги. Для уникнення жахливих наслідків (нещодавнє ДТП, виїзд автомобіля з вул. Рівненської на великій швидкості зупинив його біля самого під'їзду) змусило людей убезпечити своїх дітей, родин і встановити паркан.   
Бюджет  ініціативи - 49 490,0

47. Яблуневий сад (Куц О.І.).
Наша мета вирізати чагарники вздовж вул. Авторемонтної, загородити смітник, встановити лавочки для відпочинку, побудувати бесідку та дитячий майданчик, відремонтувати дах та фасад прибудинкових споруд, висадити декоративні кущі та квіти.  

Бюджет  ініціативи -  47 800,0

48. Облаштування місць для розміщення сміттєвих контейнерів в дворах будинків на вул.Федорова,6, вул.Кравчука, 1,3,9 (Чебелюк І.І.).    
Облаштування 4 майданчиків для розміщення сміттєвих контейнерів за одним стандартом, а саме бетонування цих майданчиків, встановлення огорожі та накриття сміттєвих контейнерів.  
Бюджет  ініціативи -  43 100,0

49. Безпечний двір (Стецюк О. В.).    
Встановлення лежачих поліцейських для безпеки мешканців житлових будинків по вул. Франка 44 Б, Франка, 44 В і Франка, 44 Г (в тому числі дітей, яких понад 100).   
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

50. Двір зразкового порядку (Лесик С.В.).    
Оздоблення ландшафту з елементами регулярного насадження; садово-паркові елементи (лавочки, смітники, інсталяціїї та декори)   
Бюджет  ініціативи - 50 000,0

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі