На Волині школярі розпочнуть навчання за старими підручниками

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Цього року школярі Волині почнуть навчальний рік зі старими підручниками, але не всі. Відповідне рішення погоджують в Міністерстві освіти і науки України.

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації 25-го серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Заступник начальника управління освіти ОДА Людмила Плахотна розповіла, що актуальним сьогодні є забезпечення учнів підручниками, зокрема 4 та 7-их класів, які навчатимуться за новими державними стандартами.

«Для організації безкоштовного придбання цих підручників у місцевих бюджетах необхідно віднайти 6 162 336 гривень (а це – немало-небагато - 50% від їх вартості, як рекомендовано народними депутатами та Урядом). Якщо кошти будуть, то доставка нових книг планується не раніше жовтня 2015 року», - зауважила Людмила Плахотна.

Освітянка додала, що зараз органи місцевого самоврядування ведуть відповідну роботу щодо можливості резервування зазначених коштів.

Це питання розглядалося на сесіях міських і районних рад, деталізує посадовець, та продовжує вивчатися з урахуванням фінансових можливостей місцевих бюджетів, в тому числі селищних та сільських рад.

Зваживши на те, що нових підручників немає, учні розпочнуть навчання за старими. У Міністерстві освіти і науки України цьому не заперечують.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі