Через річку Стир хочуть зробити пішохідний міст

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

На берег Стиру планується вивозити землю з місця будівництва, що розташоване навпроти. Для цього забудовник попросив управління архітектури розробити схему благоустрою території, аби знати, куди можна все возити. На запропонованій схемі, на березі пропонують облаштувати велодоріжки, літній амфітеатр та тенісні корти.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 6 липня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Як пояснив головний архітектор міста Леонід Герасимюк, забудовник, який будується на вулиці Ковельській, і зараз планує розбирати старі будівлі Елетротермометрії, запропонував розробити схему благоустрою протилежного берегу. Мовляв, виграють від цього і місто, і забудовник: йому не доведеться далеко вивозити викопану землю, а процес облагородження території буде запущений.

Відповідно до схеми, на березі, де нині розташований ветхий спортивний майданчик, який іноді затоплює, мають все розчистити, у тому числі й канали проти підтоплення, щоб паводок не залив територію.

Також там передбачають велосипедну доріжку, пішохідний міст через річку Стир, літній амфітеатр, тенісні корти, міні-футбольне поле. Схемою передбачені дренажні канали і шлюзи проти підтоплення.

В міській раді запевняють, що цей об’єкт буде соціальним, а не комерційним. Урешті, члени виконкому схему благоустрою затвердили. Біля самої території в міській раді пообіцяли становити інформаційні стенди з візуалізацією схеми.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі