Лучан запрошують на виставку «Конституція – Основний Закон демократичної країни»

Джерело: Волинський краєзнавчий музей
  1. Новина відноситься до:

Відкриття виставки «Конституція – Основний Закон демократичної країни» відбудеться у Луцьку.

Про це повідомляють на сайті Волинського краєзнавчого музею.

23 червня о 12.00 годині в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «Конституція – Основний Закон демократичної країни».

Виставку створили на основі матеріалів Волинського краєзнавчого музею. На ній представлені оригінали документів, починаючи з 1918 року та закінчуючи сьогоденням.

Виставка приурочена відзначенню 20-ої річниці Конституції України та 25-ої річниці незалежності України. Її метою є поширення знань про історію законодавчої діяльності в Україні та виховання у громадян поваги до державних символів.

Виставка «Конституція – Основний Закон демократичної країни» наочно демонструє документальні матеріали, що висвітлюють складний процес прийняття Україною демократичного Основного Закону держави. Україна була однією з перших у світі країн, де було затверджено Конституцію в її сучасному розумінні (у 1710 році – «Пакти й Конституції…» гетьмана Пилипа Орлика, фотокопії сторінок з оригіналу якого представлені на виставці). Та через втрату своєї незалежності вона лише у 1996 році змогла прийняти і ввести в дію текст Основного Закону, який би відповідав міжнародним стандартам демократії. Цей непростий шлях боротьби та встановлення Конституції незалежної України і висвітлюється на представленій виставці. Відвідувачі Волинського краєзнавчого музею можуть ознайомитися із законами конституційного характеру Центральної Ради, Гетьманату Павла Скоропадського і Директорії УНР у 1917–1921 роках, Української Головної Визвольної Ради у 1944–1950-х роках, радянськими квазі-конституціями УРСР, документами щодо прийняття та внесення змін до нині діючої Конституції України, світлинами тих українських діячів ХХ століття, які були причетні до створення законодавчих актів конституційного характеру і сучасного Основного Закону нашої країни.

Виставка «Конституція – Основний Закон демократичної країни» буде працювати з 23 червня 2016 року до кінця серпня, в дні роботи музею з 10.00 до 18.00 окрім суботи і понеділка.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі