Лучан навчатимуть розписувати писанки

  1. Новина відноситься до:

Майстер-клас із писанкарства організовують у Луцьку в рамках кампанії «Традиційна Україна». Усі бажаючі зможуть у неділю, 24 квітня, доторкнутися до самобутньої української культури та сторити власну писанку, - інформує прес-служба Національного Альянсу.

Лучанам пропонують спробувати замінити уже обриді наклейки і картинки на розпис яєць традиційним орнаментом у техніці воскового писання.

«Розфарбовані вручну яйця приваблюють увагу і стають окрасою кошика і святкового столу. Найцікавішою і однією з найдавніших технік є писанкарство - розпис за допомогою писачка. Процес полягає у тому, щоб нанести розтопленим воском малюнок на поверхню. Застигнувши, віск захищає її від фарби. Щоразу яйце занурюють у темнішу фарбу, навіть чорну. Кожен традиційний орнамент має своє значення. Про них можна детальніше дізнатися, прийшовши на майстер-клас, який проведе відома майстриня – Олена Котляр», - повідомляють організатори.

Тож усіх бажаючих кличуть у неділю, 24 квітня о 15:00 годині, у бібліотеку імені Олени Пчілки, за адресою – Луцьк, вулиця Шопена, 11. З собою потрібно мати видуті шкарлупки і писачок (бажано, але не обов'язково). Вік необмежений.

З деталями можна ознайомитися за посиланням.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі