У Луцьку відкрили виставку дитячих писанок

Джерело: Волинська правда
  1. Новина відноситься до:

Ретроспективна експозиція писанок, зроблених вихованцями Луцької художньої школи - «Писанковий дивосвіт – 20», відкрилася 18 квітня у Арт-галереї «Луцьк». Про це повідомляє «Волинська правда».

20 років тому, у 1996 році, з ініціативи Луцької художньої школи та за підтримки Луцької міської ради, був започаткований міський конкурс «Писанковий дивосвіт». Його учасники вчилися мистецтва писанкарства, змагалися між собою у майстерності.

Впродовж цих років участь у конкурсі взяло близько 5 тисяч дітей і молоді віком від 8 до 18 років, які створили майже 15 тисяч писанок.

На цій ретроспективній виставці представлені 304 найкращі писанки, створені учасниками конкурсу.

«Писанка – це неодмінний атрибут великодніх свят, і любов до неї, напевно, закладена у кожного українця від народження. Тому, у нашій художній школі діти із великим задоволенням вивчають це прадавнє мистецтво», - зауважив директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк.

Варто також зауважити, що вихованці Луцької художньої школи робили писанки і для захисників України – воїнів, які захищають мирне небо над нашою країною у зоні АТО.

Представлені на експозиції дитячі витвори, виконані із використанням різноманітних комбінацій орнаменту, характерних для українських писанок.

Юні митці також провели майстер-клас для відвідувачів виставки.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі