«Укрспирт» анонсував підвищення цін

Джерело: ДП «Укрспирт»
  1. Новина відноситься до:

Із квітня 2016 року Державне підприємство «Укрспирт» планує впровадити нову ціну на етиловий спирт.

Такі дії стали необхідними у зв’язку з подорожчанням зерна, що становить 60% питомої ваги собівартості спирту, повідомляє прес-служба підприємства.

Витрати на придбання зерна збільшились майже на 30%. На 16% виросли витрати на електроенергію. Ці та інші показники, що впливають на собівартість готового продукту, враховувались при розрахунку нової ціни.

«Розраховуючи вартість, ми враховували як інтереси Державного підприємства, так і інтереси клієнтів. Питання було узгоджене з «Укрводкою»,  про прийняте рішення клієнтів попередили завчасно, адже ми розуміємо, що планування витрат для бізнесу – дуже важлива річ. Загалом я вважаю, що має бути єдина формула, за якою буде розраховуватись вартість спирту. Її розробка - завдання спільне для ДП «Укрспирт» та операторів алкогольного ринку країни. Такий крок гарантовано зніме ряд питань, дасть гарантію прозорості процесу ціноутворення», - зазначив заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

Із квітня ціна за декалітр спирту сорту «Люкс» складатиме 285 грн з урахуванням ПДВ (+ 18,75% до дійсної ціни).

Державне підприємство «Укрспирт» - найбільший виробник високоякісного спирту та  спиртовмісної продукції в Україні. Загальна виробнича потужність  «Укрспирт» - понад 30 мільйонів декалітрів на рік.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі