До списку боржників увійшло ще одне луцьке підприємство

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

У 2016 році до загального, уже «заїждженого», списку луцьких підприємств-боржників увійшло нове. Так, «почесне» місце серед роботодавців, які затримують заробітну плату власним працівникам, зайняло комунальне підприємство «Парки та сквери міста Луцька».

Про це під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста Луцька 17 березня розповіла заступник начальника відділу праці управління економіки ЛМР Інна Савчук, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

З її слів, за станом на 1 березня 2016 року комунальне підприємство «Парки і сквери міста Луцька» заборгувало понад 70 тисяч гривень заробітної плати працівникам.

Ситуацію погодився прокоментувати очільник КП Анатолій Трикуш. З його слів, в осінньо-зимовий період кількість виконаних підприємством робіт значно зменшилась.

«Це – сезонне явище. Ми виконували усе по залишковому принципу. Але все одно, заробленої суми було недостатньо, щоб розквитатись із боргами по заробітній платі. В 2014 році на баланс нашого підприємства передали авто і мототехніку, що знаходилась у вкрай неприємному стані. До того ж 29 лютого був проведений тендер, у межах якого вклали угоду на виконання робіт. Таким чином, ці роботи ми виконуємо, а, отже, й кошти заробимо. Заборгованість невелика і до травня 2016 року її погасимо», - зазначив очільник підприємства.

Окрім цього, Анатолій Трикуш зауважив, що з 1 квітня 2016 року підприємство займатиметься висадкою квіткової продукції на території Луцька, що принесе значно більші прибутки, й тим самим пришвидшить терміни погашення боргів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі