Прогнозують підвищення «соціальної» ціни на газ

Джерело: Forbes.ua
  1. Новина відноситься до:

Глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк прогнозує збільшення «соціального» тарифу на газ для населення на 53% (на 1900 грн) − до 5500 грн за 1 тис. куб. м з ПДВ − з 1 квітня 2016 року. 

Про це повідомляє Forbes.ua.

«Згідно з підписаним минулого року меморандумом з МВФ потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго... з 1 квітня, я думаю, що верхня ціна (7188 грн за тис. куб. м) дещо впаде відсотків до 10, а нижня («соціальна») − зросте до 5500 грн (з ПДВ)», − сказав Вовк журналістам у кулуарах Міжнародного форуму Адама Сміта, що проходить в Києві у вівторок.

Глава НКРЕКУ додав, що відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення «соціальної» ціни газу для населення, а також ціни газу для теплокомуненерго (ТКЕ) повинен прийняти Кабінет міністрів України.

При цьому, згідно з чинною процедурою, Кабмін уже спізнюється з прийняттям нових цін для ТКЕ для їх введення в дію з 1 квітня.

«Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону», − пояснив Вовк.

За оцінкою глави НКРЕКУ, після підвищення вартості газу для ТКЕ, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі