Як і коли складатимуть іспити у школах

Джерело: Освіта.ua
  1. Новина відноситься до:

Міністерство освіти і науки затвердило орієнтовні вимоги до проведення державної підсумкової атестації учнів у системі загальної середньої освіти у 2015/16 навчальному році.

Відповідний наказ підписав міністром Сергій Квіт, повідомляє Освіта.ua.

Державна підсумкова атестація учнів шкіл І, ІІ та ІІІ ступенів відбуватиметься

  • початкова школа (4 клас) — з 12 до 21 травня з трьох предметів: української мови, літературного читання та математики;
  • основна школа (9 клас) — з 1 до 8 червня з трьох предметів: української мови, математики та предмета за вибором навчального закладу;
  • старша школа (11 клас) — з трьох предметів обов’язково для всіх випускників: 5 травня у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання – з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО); 11 травня у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання -  з математики або 13 травня у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання -  з історії України у формі ЗНО; 20 травня у навчальному закладі – з іноземної мови за завданнями Міністерства освіти і науки України.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання будуть зараховані як результат державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи. ДПА у формі ЗНО буде відбуватися як під час основної, так і під час додаткової сесій ЗНО.

У випадку, якщо випускник складатиме ЗНО і з математики, і з історії - до атестата вноситься оцінка за ДПА з того предмета, який він указав при реєстрації на ЗНО. При реєстрації для участі в ЗНО випускник може обрати лише один з цих двох предметів для зарахування результату ЗНО як оцінки за ДПА.

Тестові бали, що отримають випускники в ході тестування, будуть переведені в оцінки за шкалою 1-12 балів.

Випускники, роботу яких над тестом буде припинено достроково внаслідок порушення процедури проходження ЗНО, отримають нуль тестових балів, що відповідно дорівнюватиме одному балу за ДПА.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі