Боржників «Луцьктепла» хочуть віддати колекторам

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Борги лучан перед ДКП «Луцьктепло» становлять близько 45 мільйонів гривень.

Про це повідомила заступник директора з фінансово-економічних питань Валентина Малютіна, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Загальний же ж борг споживачів – близько 60 мільйонів гривень. У тому числі винні за спожите тепло й деякі комунальні підприємства, які вже ліквідовані. Наприклад, на КП «Зелене господарство» «зависло» півмільйона гривень.

Через значне підняття вартості судових зборів вести юридичну тяганину підприємству стало в рази дорожче. Та й у випадку виграшних справ добитися виплати боргу важко, адже виконавча служба не надто допомагає у процесі погашення боргів.

Так, зі слів Малютіної, за півроку вдалося компенсувати в рахунок погашення боргу лише мультиварку та один телевізор.

Тому на підприємстві задумуються над пропозиціями колекторських кампаній. Ці фірми пропонують працювати з боржниками від імені ДКП «Луцьктепло». А саме з тими споживачами, у яких сума заборгованості від 15 тисяч гривень. Якщо їм вдасться повернути борг, то сума гонорару колектора становитиме 15% від суми самого боргу.

Утім, члени депутатської комісії з питань діяльності таку ідею сприйняли з недовірою. Адже відомо, що колектори у своїх роботі застосовують психологічний тиск, погрози і залякування.

Нагадаємо, 8 лютого ПАТ «Волиньгаз» розпочав роботи із обмеження газопостачання для ДКП «Луцьктепло». Однак міський голова Микола Романюк запевнив, що попри проблеми з «Луцьктеплом», лучани не залишаться без гарячої води та опалення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі