Луцькводоканал: бювети у місті – дороге задоволення

Джерело: КП «Луцьководоканал»
  1. Новина відноситься до:

Лучанка Ірина запропонувала запровадити у місті щоденний полив доріг, облаштувати водно-пиловими пушками висотні будинки або паркани та створити систему бюветів з «умивальницями».

З такими порадами щодо змін у водному балансуванні міста жінка звернулася до міського голови Миколи Романюка, повідомляє прес-служба ДКП «Луцькводоканал».

За словами лучанки, вказані заходи необхідні через те, що у 2015 році була посуха, і такі кліматичні зміни можливі й надалі.

Своєю чергою, у ДКП «Луцькводоканал» зазначили, що створення бюветів у Луцьку неможливе, оскільки у наявних водоносних горизонтах немає якісної питної води.

Як пояснили у підприємстві, підземні води на території міста забруднені природним залізом, відтак питна вода проходить процедуру «знезалізнення» . Таке очищення від природного заліза в умовах подачі води із бюветів технологічно неможливе.

Усі артезіанські свердловини, які розташовані на території Луцька, не є самовиливними, тому для підйому води на поверхню та роздачі її споживачам доведеться застосовувати насосне обладнання, що витратно. Отже, послуга не може бути безплатною, повідомили у  «Луцькводоканалі».

Значно витратним є і постійне розбризкування води з огорож, будівель і транспортних засобів.

Тому, як зазначають у підприємстві, запропоновані зміни щодо водного балансування міста є недоцільними та надто обтяжливими для міського бюджету.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі