Децентралізація середньої освіти: як це буде

Джерело: Українські національні новини
  1. Новина відноситься до:

Як пояснив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей, те, що раніше було освітнім округом, зараз є об’єднаною територіальною громадою.

За його словами, йдеться передусім про сільську місцевість. За певними критеріями буде обрано так звану опорну школу, а школи, що є навколо неї, стануть її філіями. Відповідно, буде призначено єдиного директора, який відповідатиме і за роботу цих філій, пишуть Українські національні новини.

«Для цього у нас існують інвестиційні програми, які допоможуть створити хорошу матеріальну базу. В бюджеті цього року закладено 200 млн грн для інвестування пілотних опорних шкіл», — повідомив Хобзей.

Початкова школа має бути наближена до місця проживання дітей, а учні 5-х класів і старші зможуть їздити у школи шкільними автобусами, зазначив заступник міністра.

Тим закладам, які подадуть кращий проект розбудови шкільної системи у своєму районі, надаватиметься гранд, сума якого становитиме від 3 до 5 млн грн на одну школу.

«Ці кошти мають бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології, навчання вчителів», — підкреслив Павло Хобзей.

Таких шкіл у області буде від трьох до п’яти і те, як розпоряджатися коштами, вирішуватиме область.

«Рішення щодо проведення реорганізації прийматиме лише територіальна громада, адже основою децентралізації є самоврядування», — наголосив заступник міністра.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі