Волинські освітяни отримуватимуть зарплату попри карантин

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку оголосили карантин. Так, у навчальних закладах обласного центру він розпочався 25 січня. Однак, на території області карантин оголошено не всюди: питання про те, вводити його чи ні, приймають винятково голови РДА, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це під час оперативної наради 25 січня повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Зі слів заступника голови ОДА Світлани Мишковець, згідно із чинним законодавством, на теренах області вводять карантин у тому випадку, коли 20% дітей усіх навчальних закладів - хворі. Зокрема, така ситуація спостерігається у Луцьку, Ковелі та Нововолинську. Власне, тому у вищезгаданих населених пунктах відсьогодні і ввели карантин.

Як пояснив волинський губернатор, станом на сьогодні, на Волині хворіє на грип та ГРВІ 10% від загальної кількості учнів.

«Саме тому й відбулося обмеження роботи освітніх закладів районів і області. Однак, попри впроваджений карантин і те, що луцькі школи закриваються, вчителі отримуватимуть сталу заробітну плату. Отримають, бо відпрацюють пропущені години з дітьми. Але я прошу звернути особливу увагу щодо забезпечення заробітною платою вчителів і отримання ними заробітної плати. Щоб не було такого, що протягом двох тижнів впровадження карантину ніхто не вчиться, а потім - все по плану. Завдання головних освітян області – не допустити скорочення шкільних програм», – підсумував Гунчик.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі