На Волині реформують професійно-технічні заклади

Джерело: Слово Волині
  1. Новина відноситься до:

На Волині планують реорганізувати систему професійно-технічної освіти, яку передали на фінасування місцевим громадам. Про це стало відомо 18 січня під час оперативної наради в голови Волинської ОДА, пише Слово Волині.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик ропзовів присутнім чиновникам про результати своєї поїздки до столиці минулого тижня.

Так, у Києві очільник Волині побував на багатьох зустрічах, під час яких особливу увагу було звернено на фінансування професійно-технічної освіти.

Зі слів посадовця, центральні органи влади вважають, що обласні державні адміністрації повинні спільно з облансими радами почати процес реформування професійно-технічної освіти, яку у 2016 році передали на фінансування місцевим громадам.

Відтак, Володимир Гунчик доручив своєму заступнику Світлані Мишковець підготувати проект програми розвитку професійно-технічної освіти.  Цей проект рішення повинен бути готовим вже у І кварталі 2016 року.

Голова ОДА також наголосив на тому, що програму розвитку професійно-технічної освіти повинні обговорити між собою керівники міст та районів. Опісля проект рішення буде винесений на розгляд сесії обласної ради.

Окрім цього, посадовець доручив Світлані Мишковець підготувати паспорти кожного професійно-технічного закладу. Зокрема, у цих паспортах повинна бути інформація про матеріально-технічну базу закладів, стан забезпечення, рівень кадрів, підготовки та рівень зайнятості випускників, наповненість тощо.

Чиновники повинні в найкоротші терміни винести на розгляд Кабміну питання про передачу на баланс обласної ради цілісних майнових комплексів цих освітніх закладів.

«Ми повинні забезпечити нормальне функціонування цих закладів під час рефоруванння. Тому я утримався б від різких рішень та уважно підійшов би до будь-якої реорганізації, прошу ретельно вивчити це питання. Мінімум 1 квартал нам потрібно буде фінансувати ці заклади за рахунок місцевих бюджетів без будь-якого об’єднання», - наголосив керманич Волині.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі