В Україні учні 4 та 7 класів залишилися без підручників

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

Учні четвертих та сьомих класів починають друге півріччя без підручників.

Саме учні цих класів мали ще з вересня вчитися за новою програмою. Але умов її викладати нема - підручники старі, йдеться у сюжеті ТСН.

Торік уряд запропонував випуск підручників фінансувати наполовину з державного та місцевих бюджетів. Але, як пояснюють, механізму перерахунку грошей ніхто не продумав.

Президент України Петро Порошенко наголосив на оновленні підручників і синхронізації освіти із потребами ринку У Міністерстві освіти листом ТСН повідомили, що місцевим органам влади додатково роз'яснили, як перерахувати гроші. Але ті, вочевидь, не зрозуміли. Рік закінчився, а в нових місцевих бюджетах грошей ніхто не закладав. Тим часом Міністерство свою частину зобов'язань виконує – у листопаді провело тендери. Підручники за новою програмою мали прийти у школи на початку навчального року, але в Міністерстві освіти кажуть, що просто фізично не встигли надрукувати нові книжки і тільки нині перші примірники отримують діти 4 та 7 класів. Але цих посібників надходить мізер і не з усіх предметів.

У телефонному режимі в освітньому відомстві переконують - за кілька тижнів учні будуть із підручниками. Але мовиться лише про зобов'язання Міністерства - а це тільки половина книжок від потреби - у кращому разі один примірник на двох учнів.

Нагадаємо, волинським учням обіцяли видати нові підручники у січні цього року. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі