Харчувати школярів-початківців будуть лише на початку року

  1. Новина відноситься до:

Лише у січні 2016 року луцьких школярів харчуватимуть за кошт бюджету, надалі міська рада фінансуватиме лише половину суми, а з літа — вся частка перейде на плечі батьків, якщо ті захочуть купувати шкільне харчування.

Видатки пропонують затвердити депутатам міської ради згідно з проектом бюджету на 2016 рік. Про це йшлося 13 січня під час обговорення проекту фінансового документу в рамках засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нині харчування школяра обходиться у сім гривень. Стільки готовий платити бюджет протягом січня, а надалі — протягом лютого, березня, квітня та травня — пропонують виділяти лише 3,5 грн. на харчування. Загалом така оплата харчування обійдеться в 7 мільйонів гривень для бюджету.

Це — так званий перехідний період, який частина міст не запроваджували узагалі, пояснила керівник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Разом із тим забезпечуватимуть фінансами харчування дітей пільгових категорій та дітей учасників АТО на момент, доки їх батьки виконують військову службу. На ці цілі передбачають 3,5 млн грн.

Якщо ж продовжувати повноцінне харчування дітей на рівні минулого року, в міському бюджеті варто було би передбачити 16 мільйонів гривень (7 грн у день для однієї дитини).  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі