Волинянам ID-картки розпочнуть видавати 14 січня

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

З 14 січня в області прийматимуть документи на виготовлення паспорта громадянина України із безконтактним електронним носієм.

Нагадаємо, раніше Державна міграційна служба України повідомляла, що розпочинає прийом документів щодо отримання нових паспортів громадянина України у вигляді ID-карток з 11 січня 2016 року.

Про те, як відбуватиметься оформлення та видача паспортів з електронними чіпами на Волині, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 11 січня розповів виконувач обов’язків начальника управління ДМС у Волинській області Іван Войцешук, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Документ виготовляється у вигляді картки, що містить безконтактний електронний носій. Особам, які відповідно до своїх релігійних переконань подали заяви про відмову від отримання такого паспорта, оформлюють паспорт, що не містить безконтактного електронного носія. Відсьогодні управління ДМС у Волинській області працює в тестовому режимі, а вже з 14 січня прийматиме документи на виготовлення перших паспортів з електронним чіпом.

Обладнання поставлене, 12 січня розпочнуть заняття з алгоритму дій. До кінця місяця встановлять дві нові станції для виготовлення таких паспортів у Локачах та Любешові, де виділили додаткові кошти.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі