Нові паспорти у вигляді ID-карток українцям почнуть видавати 11 січня

Джерело: Українські національні новини
  1. Новина відноситься до:

Державна міграційна служба України розпочне оформлення документів щодо отримання нових паспортів громадянина України у вигляді ID-карток з 11 січня 2016 року.

Про це розповів під час прес-конференції голова ДМС Максим Соколюк, повідомляють Українські національні новини.

«З 11 січня Державна міграційна служба починає оформлення нових документів. Насамперед, це оформлення стосується громадян, які досягли 16-го віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше… По-перше, ми оформлюємо (ID-картку – ХЛ.) 16-річним, решті ми будемо оформлювати наприкінці січня або в лютому», - сказав він і уточнив, що у громадян України буде або старий паспорт, або нова ID-картка.

За словами Соколюка, ID-картка є документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство всередині країни. Тобто, уточнив він, в Україні буде існувати два основних документи, а саме внутрішній документ – ID-картка і закордонний паспорт.

«ID-картка містить безконтактний електронний носій-чіп, на якому, крім даних про власника документа, записані біометричні дані, це кольорова фотокартка, інформація про місце проживання та сімейний стан. Також у законопроекті ми пропонуємо долучити до цієї інформації електронний цифровий підпис. Картка містить дуже багато захисних властивостей», - зазначив він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі