На Волині держслужбовцям обіцяють збільшити зарплату

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Підвищення заплат обіцяють держслужбовцям Волині, відповідні зміни впроваджують на законодавчому рівні. Оплата праці буде у двічі вища від прожиткового мінімуму, передбачені й доплати.

Про це йшлося під час наради голови облдержадміністрації з керівниками департаментів, управлінь та органів місцевого самоврядування 21-го грудня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як поінформував керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк, 10-го грудня Верховна Рада України прийняла Закон «Про державну службу», відповідно до якого й передбачена вища зарплата.

«Оплата парці буде складатися із посадового окладу, надбавки за ранг, вислугу років та додаткові навантаження, якщо тимчасово відсутній основний працівник. Буде 9 груп оплати плати праці. Найменш оплачувана група (9-ий ранг) отримуватиме не менше двох мінімальних розмірів зарплати», - повідомив чиновник.

Так, Верховна Рада України 10 грудня 2015 року ухвалила Закон України «Про державну службу» (законопроект № 2490).

Відповідно до закону, встановлюється 3 категорії та 9 рангів посад державної служби: категорія «А» (1, 2, 3 ранг) — вищий корпус державної служби; категорія «Б» (3, 4, 5, 6 ранг) — керівники структурних підрозділів органів державної влади; категорія «С» (6, 7, 8, 9 ранг) — інші посади державної служби, не віднесені до категорій «А» і «Б». Кількість посад категорій «А» і «Б» в державному органі становитиме не більше третини його штатної чисельності.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик висловив сподівання, що завдяки таким змінам у державі поменшає корупції.

«Це підвищить статусність, адже на сьогодні найбільше зло України – корупція. Говорити про боротьбу чиновника з цим, який має зарплату 1800 гривень – смішно, тому підвищення зарплати може принципово змінити ситуацію», - наголосив губернатор.

На сайті Верховної Ради вказано, що Закон направили на підпис Президенту (18.12.2015). Якщо він його не заветує, то в дію вступлять зімни з 1-го травня.

Цікавим є й те, що законодавці віддетермінували ухвалення Закону, мовляв, необхідно «підігнати» інші акти. Втім, навіть якщо закон із травня діятиме, то гідну зарплату почнуть давати не раніше 2017-го року.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі