Коли і як треба подавати показання лічильників

Джерело: ПАТ «Волиньгаз»
  1. Новина відноситься до:

Запорукою коректного розрахунку плати за споживання блакитного палива є вчасне надання показань лічильника. Тому волинянам необхідно щомісяця, станом на перше число знімати дані зі своїх приладів обліку газу та передавати їх до газового господарства.

Саме такі заходи дозволять користувачам уникнути заборгованості, непорозумінь із нарахуваннями та сплачувати лише за фактично використаний обсяг газу, повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Відповідно до нового кодексу газорозподільних систем, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30 вересня цього року, споживач зобов’язаний щомісяця, станом на перше число, самостійно фіксувати показання приладу обліку газу і надавати інформацію газорозподільній компанії. Аби зафіксовані дані правильно відобразились в платіжці, їх треба передавати якмога оперативніше – першого, другого або третього числа місяця наступного за розрахунковим.

«Якщо показання лічильника були зняті споживачем раніше, наприклад 25 числа, то при розрахунку суми до сплати автоматизована система обчислює і прогнозований обсяг споживання до кінця місяця. Тому у своїх рахунках споживачі бачать нарахування відмінні від поданих напередодні даних лічильника» - зазначив заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Нині волиняни мають змогу подавати показання лічильників кількома способами: 

  • Зареєструвавшись в Особистому кабінеті
  • Зателефонувавши до контакт-центру за номером (0332) 280-104
  • Написавши листа на електронну пошту contact@vl.104.ua
  • Надіславши показники лічильника СМС-повідомленням на номери: 067-364-7-104 та 050-384-7-104 (у повідомленні необхідно вказати номер Особового рахунку та показання лічильника)

Якщо з якихось причин передані показання не потрапили до особового рахунку, можна вписати показання станом на 1 грудня у відривний талон рахунку за газ. Газова компанія врахує ці показання при формуванні оплати за грудень та здійснить перерахування.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі