Рада ухвалила закон про роздержавлення ЗМІ

Джерело: Укрінформ
  1. Новина відноситься до:

Народні депутати ухвалили закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

За відповідне рішення проголосували 260 народних обранців. Авторами закону є народні депутати Микола Томенко та Олександлр Абудллін, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається в ухваленому законі, документ визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій планується здійснити в два етапи:  перший - протягом одного року з дня набрання чинності цим законом, а другий - протягом наступних двох років.

Документ передбачає, що на першому етапі здійснюватиметься реформування друкованих ЗМІ, згідно із затвердженим Кабінетом Міністрів переліком, до якого включатимуться ЗМІ, що звернулися з відповідними клопотаннями. На другом етапі здійснюватиметься реформування тих друкованих ЗМІ і редакцій, які не реформовані не першому етапі.

До способів реформування закон відносить: вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування зі складу засновників ЗМІ; вихід органів державної влади і місцевого самоврядування зі складу засновників/співзасновників ЗМІ з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості ЗМІ; вихід органів державної влади та органів місцевого самоврядування зі складу засновників/співзасновників друкованого ЗМІ з наступною приватизацією майна; перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади в офіційні друковані видання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі