Як волиняни платитимуть за газ: розрахунки

Джерело: ПАТ «Волиньгаз»
  1. Новина відноситься до:

Кабінет Міністрів постановою від 30 жовтня 2015 року запровадив новий порядок використання пільгової ціни 3,60 гривень за кубометр газу. Нововведення розповсюджується на споживачів, які опалюють газом приміщення.

Відповідно до цієї постанови, в опалювальний період споживачі, які використовують газ для індивідуального опалення або комплексно, отримують на одне домоволодіння 1,2 тис. кубів палива за пільговою ціною 3,6 гривень за кубометр. Якщо ж цю норму буде перевищено, ціна на кожен наступний випалений куб складе 7,188 грн, повідомляють у прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

«Раніше на кожен місяць опалювального сезону (з 1 жовтня до 30 квітня) споживачу надавалось 200 кубів за пільговою ціною. Кожен наступний використаний куб рахувався за ціною 7,188 грн. Тепер під час холодів споживачі зможуть перевищити місячну пільгову норму в 200 кубів на місяць, але лише за умови, що обсяг споживання за весь опалювальний сезон загалом не перевищить 1200 куб.м», - розповів заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз. 

Ця ціна на обсяг газу до 1.2 тис кубів діятиме лише із жовтня до березня. Застосування пільгової вартості палива на квітень, як це було минулоріч, не передбачено.

Оскільки чинності ця постанова набрала у листопаді,  то нарахування за спожите у жовтні паливо ПАТ «Волиньгаз» проводив за старою методикою.  

Наприклад, якщо сім’я за жовтень використала 250 куб.м газу, то сума до сплати рахувалась так: (200 куб.м х 3,6 грн.) + (50 куб. м. х 7,188 грн.) = 1079,4 грн.

Однак, уже за підсумками споживання газу у листопаді споживачам автоматично буде зроблено перерахунок, виходячи з норми 1200 куб. м. на опалювальний період. Різниця у вартості газу залишилася на особистому рахунку споживача і буде врахована при здійсненні наступних нарахувань.

Для споживачів, які використовують природний газ для приготування їжі або приготування їжі та підігріву води протягом року продовжує діяти єдина ціна газу – 7,188 грн. за 1 куб. м.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі