Юні футболісти тренувалися з зірками «Волині»

  1. Новина відноситься до:

Вихованці Дитячої юнацької футбольної школи «Волинь» мали унікальну нагоду: провести тренування пліч-о-пліч зі вже професійними і досвідченими спортсменами – футболістами ФК «Волинь».

Відкритий урок відбувся 12 листопада в рамках свята футболу, який організував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та футбольний клуб «Волинь» на стадіоні «Авангард».

Більше півсотні юних спортсменів, розділившись на дві команди, опанували навички маневрування, поводження з м’ячем, відпрацьовували подачі, техніку, точність та вчилися забивати голи. Окремі тренування були й для голкіперів.

А наприкінці вихованці спортшколи зіграли імпровізовану гру. Поруч із ними кожну з вправ виконували й футболісти ФК «Волинь»: Міха Горопевшек, Флорентін Матей, Сергій Політило і Івіца Жуніч.

Футбольне тренування тривало годину. Діти не приховували своїх емоцій, адже, зізнаються, грати поруч зі знаменитими спортсменами для них справжня честь і можливість чогось навчитися. А для футболістів – нагода потренуватися з задоволеннями, адже працювати з дітьми завжди цікаво.

«Раніше я грав у іншій команді, а потім перейшов сюди і справді полюбив футбол. Мені сьогодні дуже сподобалося тренування. Було не дуже важко. У мене вдома і тато, і хресний, і брат грають у футбол. Я вболіваю за «Волинь», бо вона рідна, з Луцька. В ФК «Волинь» мені найбільше подобається Матей. А загалом із футболістів мій кумир – це Мессі, бо він дуже технічний. Аби стати таким же ж потрібно багато тренуватися», – розповів юний футболіст Владислав Чепелюк.

 

Не приховував задоволення від тренування і гравець ФК «Волинь» Сергій Політило.

«Мені сподобалося тренування. Працювати з дітьми не усім вдається, адже, тут необхідно бути якоюсь мірою психологом. Тренеру необхідно вміти знайти підхід. З більш старшим дітьми легше, адже вони більш дисципліновані. А тут необхідно бути терплячим і мати бажання працювати з дітьми, вміти їх заохотити», – ділиться гравець ФК «Волинь».

«У моєму дитинстві була вулиця – і все. Зараз із цим дітям набагато легше. З’являються і футбольні поля, в тому числі штучні. У нас такого взагалі не було. Ми мали стадіон у селі Жовтневому у Волинській області. Нині для дітей шансів пробитися у великий футбол куди більше. Головне, аби вони мали таке бажання. Саме вони, тобто діти, а не їхні батьки, які змушують грати. Футбол треба дійсно любити», – додає Політило.

До слова, сьогодні на стадіоні «Авангард» відбувся міжнародний товариський матч. Вихованці дитячо-юнацької школи «Волинь» приймали своїх ровесників із брестського «Динамо». До Луцька завітали вихованці 2002 р.н., які зустрілися із «Волинню» U-14 (тренери Олександр Антонюк та Володимир Мозолюк). Кінцевий рахунок товариської гри 8:1 на користь «Волині» U-14.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі