Стелу Героїв Радянського Союзу повернули на місце

Джерело: Район. Луцьк
  1. Новина відноситься до:

Після скандалу навколо демонтажу меморіального комплексу зі стелами Героїв Радянського Союзу біля ЖК «Центральний», що на розі вулиць Огієнка та Шопена, робітники фірми-замовника повернула на місце зняті для перевезення символіку та пам’ятні барельєфи.

Як і обіцяв начальник юридичного відділу компанії-замовника ТОВ «Волиньбудіндустрія» Юрій Кирильчук, забудовник відмовив у благодійному перевезенні меморіального комплексу Героїв Радянського Союзу. І вирішив допомогти ветеранам грошима, без особистої участі своїх будівельників, пише Район. Луцьк.

«Наша позиція, як забудовника на Огієнка, 2, однозначна: ми не встряваємо в політичні розборки. Тому вирішили повернути все на місце, – каже юрист, представник забудовника. – Ми ліпше дамо гроші, аби ветерани найняли транспорт і вантажників, щоб ті перевезли стели… Відверто скажу, ми хотіли допомогти. Але нас зробили винними в тому, зробити крайніми».

Відтак бригада будівельників оперативно відновила меморіальні стели до попереднього вигляду, адже перед демонтажем частин стел заздалегідь сфотографували об’єкт, щоб на місці – у військовому музеї – їх могли би відновити згідно з оригіналом.

Нагадаємо, що днями до одного із волинських видань зателефонували обурені містяни й поскаржилися, що історичну пам’ятку хочуть демонтувати.

Своєю чергою, заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв розповів, що наразі в управлінні ще не знають, чи будуть зносити стелу, чи переносити, чи реставрувати. Це питання буде обговорюватися та виноситися на виконком та сесію міськради.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі