У центрі Луцька зносять стелу Героїв Радянського Союзу

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Чиновники дали дозвіл на будівництво житлового масиву у центрі міста. Втім, виявилося, що на території знаходиться стела Героям Радянського Союзу, яка заважає. Тепер її зносять.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини зателефонували обурені містяни, мовляв, історичну пам’ятку на розі вулиць Шопена та проспекту імені Василя Мойсея зносять, пише видання.

Як виявилося, на місці події вже частину стели розібрали.

Із цього приводу коментує ситуацію головний художник міста Ярослав Матвіїв. З його слів, цим процесом займається забудовник, бо стела на їхній території. Матвіїв запевняє, що частину історичної пам’ятки таки вдасться зберегти.

«Із початком будівництва житлового масиву, ця споруда потрапила в зону будівництва та обслуговування цього багатоквартирного житлового будинку з офісами. Так, до нас звернувся голова громадської організації спілки ветеранів, учасників війни, аби стелу перенести на територію військового музею. Ми це питання вивчали, директор музею не проти, втім, тут є проблема. Питання в тому, що стелу не можна перенести, бо вона зроблена з монолітного бетону, який у зруйнованому стані. Тому вирішили перенести лише основні елементи. Це як вихід із ситуації», - пояснює посадовець.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі