У Луцькому районі найгірше платять за газ

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Директор ТОВ «Волиньгаз збут» Микола Тищук, під час засідання антикризового штабу за участю голів райдержадміністрацій Волині в режимі відеоселектору, розповів про кількість спожитого волинянами природного газу та стан розрахунку за нього.

За його словами, з початку 2015 року до 31 жовтня волинянами спожито 187 281 000 кубометрів природнього газу, вартістю 380 253 000 гривень. Загальний рівень оплати за газ становить 87,8%. Враховуючи борги минулих періодів, загальна заборгованість області за спожитий газ становить 104 495 000 гривень, пише «Під прицілом».

Микола Тищук розповів, що в поточному році загалом спостерігається позитивна динаміка розрахунку за газ. Порівняно з вереснем, у жовтні відсоток розрахунку зріс на 7,4. Відповідно заборгованість зменшилась на 27 366 000 грн.

Заборгованість розрахунку держави за газ за  пільгами і субсидіями сьогодні становить 67 748 000 грн. Директор ТОВ «Волиньгаз Збут» пов’язує зростання заборгованості з початком опалювального сезону та збільшенням обсягів споживання природного газу.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик загалом відмітив позитивну динаміку розрахунку за газ самого населення області. Проте, він зауважив, що найменший відсоток розрахунку (67%) на Волині у Луцькому районі.

Микола Тищук розповів, що проводиться робота щодо попередження жителів Луцького району про відключення. Наразі також ведеться інформування про заборгованість через мобільний зв'язок.

Під час обговорення антикризовий штаб виявив, що у Луцькому районі найменший відсоток (22%) призначення субсидій.

Перший заступник голови Луцької районної державної адміністрації Володимир Боярчук розповів, що аналізував ситуацію заборгованості за газ та дійшов висновку, що 70% боржників – приміські села (Боголюби, Маяки, Липини), в яких живуть «далеко не бідні люди». Тож і оформити субсидію вони не зможуть.

Володимир Боярчук розповів, що районною адміністрацією прийнято рішення виїжджати до будинків багатіїв разом з виконавчою службою і громадськими активістами та проводити відключення від газопостачання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі