У садках і школах Луцька обмежили готівкові внески

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Депутати Луцької міськради обмежили грошові внески у школах та дитсадках.

Таке рішення прийняли 30 липня, повідомляє Волинське агентство розслідувань.

У своєму виступі на сесії начальник управлінні освіти Луцької міськради Олег Гребенюк відзначив, що вони не заперечують проти створення благодійних фондів у садочках, проте Луцька міська рада не може щось забороняти батьківським комітетам, тобто, «заступився за батьківську громаду».

Натомість автор проекту рішення Ірина Констанкевич відзначила, що поряд із батьківськими комітетами в садочках мають працювати благодійні фонди, проте ніхто не пропонує зменшувати права комітетів.

Представник профільної комісії міськради Григорій Пустовіт вніс пропозицію не зобов’язати, а рекомендувати батьківським комітетам перейти на безготівковий обіг. Таку поправку підтримали.

Нагадаємо, депутати із групи «Новий Луцьк» пропонували із 1 жовтня запровадити такі нововведення:

  • заборонити працівникам у комунальних закладах освіти отримання готівкових грошових коштів у будь-який формі та за будь-яким призначенням з батьків вихованців та учнів;
  • керівникам та працівникам комунальних закладів освіти Луцька необхідно утримуватись від формування рахунків витрат чи звернень до батьківських комітетів щодо надання матеріальної допомоги чи отримання грошових коштів від батьків чи батьківських комітетів;
  • грошові кошти добровільної фінансової допомоги можуть здійснюватись в безготівковій формі шляхом зараховування на відповідний розрахунковий рахунок освітнього закладу; матеріальні цінності повинні передаватись із дотриманням порядку передання благодійної пожертви.

Також депутати пропонують «рекомендувати батьківським комітетам комунальних закладів освіти Луцька створення благодійних фондів як юридичних осіб, що є відповідальними за свою діяльність у порядку, визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі