Міліція зупинила чергову навалу бурштинокопачів

  1. Новина відноситься до:

На Маневиччині знову відбулася спроба незаконного видобутку бурштину.

Як повідомили у прес-службі волинської міліції, 25 жовтня на території Маневицького району близько 1500 старателів здійснили спробу незаконного видобутку «сонячного каменю».

У результаті проведеної спецоперації за незаконну діяльність до Маневицького РВ УМВС України у Волинській області правоохоронці доставили понад вісімдесят  «копачів».  Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

«Місця незаконного видобутку корисних копалин надійно охороняються правоохоронцями. По всьому периметру виставлені блокпости. Від сьогодні охорону місця події забезпечуватимуть близько 1500 тисячі силовиків: правоохоронців, працівників СБУ та прокуратури, військовослужбовців Національної гвардії України, співробітників спецпідрозділів із інших областей. Окрім того, для охорони територій залучені співробітники лісової охорони, бійці добровольчих батальйонів та місцеве населення, – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

Як пише Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині 24 жовтня завершилася третя хвиля протистояння правоохоронців та нелегальних копачів. Незважаючи на всі спроби вмовити заїжджих нелегальних бурштинокопачів, вони таки увірвалися до маневицьких лісів і приступили до незаконного заняття. За кілька годин роботи близько п’яти тисяч зловмисників, переважно мешканців сусідньої Рівненщини, встигли переорати 7 гектарів лісу. Однак, мобілізувавши усі наявні сили, волинські правоохоронці розпочали затримувати копачів і зупинили видобуток.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі