Чому стрімко зросли ціни на газ для авто

Джерело: Автотема
  1. Новина відноситься до:

Ціна за газ для автомобілів вже перейшла позначку 9 гривень за літр пального, пише Автотема.

На фоні зниження ціни на бензин газ для автомобілів починає дорожчати. Тільки за декілька тижнів ціна на блакитне паливо піднялася більше, ніж на дві гривні.

Зараз ціни зупинилася на рівні дев’яти – десяти гривень за літр. Тепер газ всього лише удвічі дешевший від бензину, а тиждень тому – утричі. Водії кажуть, частіше почали їздити громадським транспортом. Через подорожчання газу автомобілісти все рідше встановлюють газові балони. Та на СТО запевняють: такі стрибки цін відбуваються щороку. Тому через декілька місяців очікують зниження ціни до семи гривень за літр.

Подорожчання газу сезонне. У цей час великі об’єми газу викупаються польськими споживачами для обігріву будинків. Тому пропан і бутан кожного року восени дорожчають. Десь на 20% попит знижується, але, як правило, за два місяці ціна газу падає і попит вирівнюється, – пояснив керівник Автогазової СТО Євген Устименко.

Причина подорожчання – затримки у поставках скрапленого газу до України, кажуть експерти. Вони теж прогнозують, що газ подешевшає. Але не до семи гривень. Стабільною ж ціну на газ водії вже побачать за декілька тижнів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі